Hua Hinin ympäristö pyöräillen tutuksi

HHSSY:n viikko-ohjelmaan kuuluva ”Hua Hin pyöräillen tutuksi” –osio on vakiinnuttanut asemansa syksyn ja talven aikana. Tiistaiaamuisin Kari Jokisen luotsaama ryhmä on suunnannut itää lukuunottamatta lähes kaikkiin ilmansuuntiin kaupungin keskustasta.

–       Aamulenkkimme ovat olleet pituudeltaan 20-70 kilometriä ja kestäneet parista tunnista jopa pitkälle iltapäivään. Ryhmän kanssa sovimme etukäteen, mihin suuntaamme ja kauanko reissu kestää. Mielenkiintoisia paikkoja ovat olleet Pranburi Forest Park mangrovemetsineen, Pak Nam Pran ja Wat Huaimongkolin ympäristö, kertoo Kari Jokinen.

Ryhmän polkijamäärä on vaihdellut viikottain mutta kuuden hengen ydinryhmä on pysynyt samana läpi talven.

Erään tiistain ryhmä poseeraamassa. Kuvat Jani Jokinen

Erään tiistain ryhmä poseeraamassa. Kuvat Jani Jokinen

–       Matkavauhti sovitetaan aina ryhmän mukaan niin, että kaikki viihtyvät. Juomataukoja pidetään viimeistään tunnin ajon jälkeen. Pidemmällä lenkillä pidetään tarpeen mukaan myös lounastauko. Tauokoihin tuo mukavan lisämausteensa hauska huulenheitto ja mukava yhdessäolo, lisää Jokinen.

Pyöräilylenkit aloitetaan yleensä Rautatieaseman edestä, jonne on helppo ajaa eri puolilta kaupunkia. Thaimaalainen liikenne puhuttaa suomalaisia ja kokeneena polkijana Kari Jokinen on perillä asiasta,

–       Täällä polkupyöräilijän on oltava erityisen tarkka turvallisuudestaan ja siksi ajamme aina kypärä päässä. Lisäksi ryhmä käyttää yhdessä sovittuja käsimerkkejä käännyttäessä, pysähdyttäessä tai huomion kiinnittämisessä johonkin epätavalliseen liikenteessä. Yhteispeli, tarkkuus ja varovaisuus on kaiken a ja o.

Leenat suunnittelevat reittiä ja Esko on kuulolla.

Leenat suunnittelevat reittiä ja Esko on kuulolla.

Kun olet kiinnostunut pyöräilystä ja haluat polkea ryhmässä, ajele tiistaiaamuna Rautatieaseman edustalle kello yhdeksäksi! Tiedossa voi olla mielenkiintoinen lenkki.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s