Ilmoittautuminen Immigrationissa

On taas aika, jolloin porukka alkaa palailla Thaimaahan kun syksy on tulossa. Jos tulette omaan tai vuokraamaanne asuntoon, olkoonpa condominium tai talo, on Immigration Actin määräysten mukaan tehtävä 24 tunnin kuluessa saapumisilmoitus lomakkeella TM 28. Monet jättävät sen tekemättä joko tietämättömyydestä tai välinpitämättömyydestä. Ottakaa opiksenne. Eräskin meidän jäsenemme menetti vuoden oleskelulupansa, kun oli jäänyt ilmoitus tekemättä. Tulee kalliiksi, jos joutuu lähtemään Suomeen hakemaan uuden viisumin. Immigration on vielä toistaiseksi vanhassa paikassa ja Hua Hinissa asuville on container koppi kauempana päärakennuksesta ja Cha Amilaisille lähempänä oleva koppi nimenomaan näitä ilmoituksia varten.
Liitteeksi kannattaa ottaa kopio passin kuvasivusta, viisumista, maahantulokortista ja blue bookista tai vuokrasopimuksesta.
Kannattaa tarkistaa tekeekö asunnon omistaja tai vuokranantaja ilmoituksen lomakkeella TM 30 ja jos ei tee, huolehdi siitä itse, koska vastuu siitä on molemmilla. Laiminlyönnistä voi viisumin menetyksen lisäksi seurata sakko.

Mainokset

4 responses to “Ilmoittautuminen Immigrationissa

 1. Juha Petrelius

  Tulemme helmikuussa majoittumaan Airbnb:n kautta yksityisasuntoon.Kuka tekee ilmoituksen immigrationiin vuokranantaja vai vuokralainen.
  terv Piki&Petteri

 2. Eija Koivisto

  Eivät kyselly minultakaan kun kävin 4 päivän päästä hakemassa viisumia…
  Tultiin 31,8 ja kävin 3.9 2016

 3. Vastasin jo aikaisemmin, mutta kaikille muillekin tiedoksi. Ei ole väliä, mikä viisumi on tai onko sitä ollenkaan. Laki on sama kaikille. Ei paljon arvoa Helsingin thai suurlähetystöstä kysymisellä. He käsittelevät ja tietävät kyllä viisumeista Thaimaahan, mutta tämä ilmoittautumisasia ei liity viisumeihin, vaan ns. ulkomaalaislakiin eli Immigration Actiin.

 4. Paula Ylärakkola

  Koskeeko tämä muös 3 kk viisumia ? Keväällä kysyin viisumitoimistossa pitääkö minun käydä ilmoittautumassa immigratiossa Hua Hinissa, sanoivat ei tarvitse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s