Osoiteilmoitus Immigrationiin

Palautan mieliinne, että kun tulette taas takaisin Hua Hiniin ja jos tulette omaan tai vuokrattuun ysityismajoitukseen, tulee Immigrationiin tehdä osoiteilmoitus joko TM27 lomakkeella, jolla ilmoitetaan tulo provinssiin 24 tunnissa maahan saapumisesta itse tai sitten vuokranantajan lomakkeella, jolla voi ilmoittaa koko perheen samalla lomakkeella. Uusi Blu Portin immigration ottaa vastaan osoiteilmoituksia. Kun teimme ilmoituksen, ei siellä ollut ketään ennen meitä ja operaatio vei kokonaista kaksi minuuttia. Siellä voi hoitaa myös lisäajan ilman viisumia tulleelle, oleskeluluvan jatkon eläkeviisumiin, re entryluvan hakemisen ja 90 päivän ilmoituksen. Tämä ei koske Cha Amilaisia, vaan heidän tulee asioida Phetchaburin immissä. Osoiteilmoituksen liitteeksi jäljennös passista, viisumista tai extensionista, maahantulokortista ja oleskeluleimasta sekä kopio blue bookista tai vuokrasopimuksesta. Lomakkeen voit tulostaa etukäteen netistä. Osoitetodistus nidotaan alkuperäiseen passiin, joten se tarvitaan myös.

Mainokset

5 responses to “Osoiteilmoitus Immigrationiin

  1. Sirpa Perkkiö

    Ottamatta kantaa laintulkintoihin, olisin kysynyt, mistä näitä lomakkeita saa tulostettua netissä. Olen tuntitolkulla viettänyt netissä aikaani löytämättä niitä. Olisi kiva saada linkin lomakkeeseen, jolla ilmoittaudutaan itse ja toisen linkin, josta saa tulostettua sellaisen lomakkeen, jolla ilmoitetaan vuokralaiset.

    • Esimerkiksi haulla Thailand immigration forms sivulle immigrationbangkok.com/thailand-immigration-forms ja muutenkin immigrationin sivut l;ytyy osoitteesta immigration.go.th eli Thailands government immigration. Tosin n’it’ lomakkeita voi tulostaa vaikka kuinka monelta sivulta, mutta taitavat kaikki olla englanniksi tai thaiksi.

  2. Olet kopioinut englanninkielisen käännöksen Immigration Actista ihan oikein. Siinä selkokielellä sanotaan, että ilmoitus on tehtävä 24 tunnin kuluessa saapumisesta oman provinssin viranomaisille. Bangkokin lentokenttä on muistaakseni Samut Prakanin provinssissa. TM6 lomake eli maahantulokortti ei ole ilmoitus asuinosoitteesta oman provinssin immigrationille. TM6 lomake muuttuu 1.10 alkaen, mutta on edelleen suurinpiirtein samanlainen kuin aikaisempi.
    Immigration actissa ei ole mainintaa, että TM6 lomakkeen jättäminen maahantullessa korvaisi 24 tunnin ilmoituksen. TM6 lomakkeenhan joutuu jokainen jättämään. Laissa ei myöskään sanota, että 90 päivän ilmoitus korvaisi osoiteilmoituksen.
    37 pykälän 3 kohta sanoo, että ulkomaalaisen ontehtäväilmoitus 24 tunnissa sapumisestaan JA vaihtaessaan osoitetta, tehtävä uudesta osoitteesta ilmoitus 24 tunnissa.
    Tästä kysymyksestä oli viime kaudella infotilaisuus, jossa oli Prachuabkirikhanin immigrationin edustajat kertomassa määräyksistä. Asiasta on keskusteltu paljon netissä mm. Viisumi Thaimaahan ja Thaimaan Ystävät nimisillä foorumeilla, joten määräys ja Hua Hinin Immigrationin vaatima menettely on yksiselitteisen selkeä.
    Jostakin syystä kaikki eivät halua uskoa edes Immigrationin upseerien esitystä, vaan yrittävät esittää vasta argumentteja. Helsingin suurlähetystön esitykset jätän omaan arvoonsa. Kutsuvat edelleen viisumiksi Immigrationissa annettavaa extensionia, vaikka laissa sanotaan, että viisumin voi myöntää vain ja ainoastaan Thaimaan ulkomailla oleva suurlähetystö tai pääkonsulinvirasto, ei siis Thaimaassa oleva Immigration viranomainen.
    Kukin tekee, minkä parhaaksi näkee, me kerromme vain sen, mikä on laissa määrätty ja minkä viranomaiset ovat ilmoittaneet vaativansa.
    Kun asiasta on netissä valtavasti keskustelua, lopetamme täällä tähän ja asiasta kiinnostuneet voivat jatkaa muilla foorumeilla keskustelua ja väittelyä.

  3. Leevi Kivikangas

    Tässä osa ulkomaalaislaista:

    Section 37 : An alien having received a temporary entry permit into the Kingdom must comply with the
    following :
    1. Shall not engage in the occupation or temporary or employment unless authorized by the
    Director General. or competent official deputized by the Director General . If , in any case , there is a law
    concerning alien employment provided hereafter , the granting of work privileges must comply with the
    law concerned.
    2. Shall stay at the place as indicated to the competent official. Where there is proper reason
    that he cannot stay at the place as indicated to the competent official, he shall notify the competent official
    of the change in residence , within 24 hours from the time of removing to said place.
    3. Shall notify the police official of the local police station where such alien resides, within twenty
    – four hours from the time of arrival. In the case of change in residence in which new residence is not
    located the same area with the former police stations , such alien must notify the police official of the
    police station for that area within twenty – four hours from the time of arrival.
    4. If the alien travels to any province and will stay there longer than twenty – four hours , such
    alien must notify the police official of the police station for that area within forty – eight hours from the time
    of arrival.
    5. If the alien stays in the Kingdom longer than ninety days, such alien must notify the
    competent official at the Immigration Division , in writing , concerning his place of stay , as soon as
    possible upon expiration of ninety days. The alien is required to do so every ninety days. Where there is
    an Immigration Office , the alien may notify a competent Immigration Official of that office.
    The provision of ( 3 ) and ( 4 ) shall not apply to any cases under Section 34 by any conditions as
    prescribed by the Director General.
    In making notification under this Section , the alien may make notification in person or send a
    letter of notification to the competent official , in accordance with the regulations prescribed by the
    Director General .
    Section 38 : The house – master , the owner or the possessor of the residence , or the hotel manager
    where the alien , receiving permission to stay temporary in the Kingdom has stayed , must notify the
    competent official of the Immigration Office located in the same area with that hours , dwelling place or
    hotel, within 24 hours from the time of arrival of the alien concerned. If there is no Immigration Office
    located in that area , the local police official for that area must be notified.
    In case the house , dwelling place , or hotel where the alien has stayed under provision of Para.1
    is located within the Bangkok area , such notification must be reported to the competent official at the
    Immigration Division.
    Making notification , in reference to the Para 1 and 2 of this Section , must comply with
    regulations prescribed by the Director General.

  4. Leevi Kivikangas

    Näin maallikkona olen pohtinut, että onko meillä suomalaisilla erilainen laki, kuin muiden maiden kansalaisilla, kun en ole kuullut, että heidän keskuudessaan olisi tuollaista ”Immigrationpaniikkia”. Meillä kun on taipumusta tulkita lakia pilkun tarkasti ja vähän tarkemminkin.
    Ulkomaalaislaki sanoo mielestäni selvästi, että vasta 90 pv:n jälkeen on käytävä Immigrationissa ilmoittautumassa. Samoin Thaimaan suurlähetystön sivulla O-A- viisumin saaneiden kohdalla:
    ” 90 päivän oleskelun jälkeen tulee paikalliseen Immigration-toimistoon mennä ilmoittautumaan ja ilmoittautua jatkossakin aina 90 päivän välein. Mikäli alueella jossa oleskelet ei ole Immigration-toimistoa, voi ilmoittautumisen tehdä paikallisella poliisiasemalla.”

    Alle 90 pv:n viisumien kohdalla ei ole tuollaista mainintaa, paitsi, jos hakee turistiviisumiin jatko-aikaa.
    Maahan tullessa täytämme lomakkeen TM 6 jonka maahantuloviranomainen leimaa yhdessä passin kanssa. Siinä ilmoitetaan tarkka osoite ja ulkomaalaislaissa Section 37, pykälä 2, sanotaan, että jos maahantulija ei asu siinä osoitteessa, jonka hän on ilmoittanut maahantuloviranomaiselle (competent official), niin sillon hänen on 24 tunnin sisällä ilmoittauduttava asuinpaikkansa Immigrationiin tai poliisiasemalle.
    Competent official on se henkilö, joka leimaa passin ja maahantulolomakkeen.
    Sama ilmoittamisvelvollisuus koskee sellaisia talonomistajia, jotka vuokraavat taloaan ulkopuolisille.
    Vain tuollaisissa tapauksissa olen kuullut, että ilmoittamisvelvollisuuden laiminlyönyt on saanut sakkoja, esim ulkomaalainen on naimisissa thaimaalaisen kanssa ja asuu talossa, joka on thaimaalaisen nimissä. Silloi on talonomistajan ilmoitettava talossaan asuvat ulkomaalaiset.
    Jos ulkomaalainen muuttaa asumaan toiseen provinssiin, niin silloin hänen on 42 tunnin sisällä ilmoittauduttava. Pykälä 4.

    Onkohan Thaimaassakin ”laki niinkuin se luetaan”. Onhan useimmat meistä asuneet Thaimaassa jo useita vuosia, ja vain harvat ovat vaivautuneet Immigrationiin 24 tunnin sisällä, ja ainakin täällä Petchaburissa viranomaiset pyörittelivät päätään vuosi takaperin, kun suomalaiset tulivat ilmoittautumaan.Hekään eivät tienneet asiasta mitään.
    Saatan olla väärässäkin, mutta olisi mukavaa kuulla toistenkin kommentteja asiassa. Onko joku saanut todella sakkoja, kuten joku peloittelee.
    PS laitan tuon ulkomaalaislain Section 37 liitteenä, niin jokainen voi tulkita sitä oman ymmärryksensä mukaan.
    Tuntuu, että Immigrationin virkailijatkaan eivät ole asiasta selvillä. Eri provinsseissa tulkitaan lakia eri tavalla.-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s