Extensionin eli oleskeluluvan jatkon hakeminen

Aikaisemmin extensionin eli jatko oleskelun voi hakea aikaisintaan 30 päivää ennenkuin edellinen oleskelulupa päättyy, mikä aiheutti joskus päänvaivaa Thaimaasta poistumista ja palaamista suunniteltaessa. Nyt aikaa on pidennetty 45 päivään. Tämä koskee yhtä lailla turistiviisumilla tulevia kuin meitä O tai OA viisumilla oleskelevia. Ilman viisumia tuleviahan tämä ei koske, kun on se 30 päivän oleskelu ja lisäajan voi hake aikaisemminkin heti maahan tultua.

Mainokset

5 responses to “Extensionin eli oleskeluluvan jatkon hakeminen

 1. Tarkennan vielä, että jos te tulette maahan syyskuun alkupuolella, te saatte oleskeluluvan vuodeksi, jos teillä nyt on vuoden viisumit. Se tarkoitaa, että voitte hakea uutta extensionia aikaisintaan heinäkuun lopulla, ei siis keväällä. Jos keväällä teillä on oleskelulupa syksyyn, voitte hakea re entryluvan, mennä pois maasta ja tulla maahan takaisin syksyllä sen nojalla kunhan tullessa olekelulupa on vielä voimassa ja heti maahan tultuanne hakea seuraavat extensionit. Toivottavasti saat selvää, olisi helpompi piirtää paperille aikajana ja selittää asia sen kanssa…..

 2. Eka vaihtoehto on, että hankitte eläketodistukset ja laillistatte ne Ruotsissa. Katso embassyn sivulta, minkälainen sen pitää olla. Niiden avulla sen extensionin saa. Toinen vaihtoehto on, että vain toinen hakee OA extensionin ja esittää sitä varten joko eläketodistuksen tai rahartodistuksen 800.000 talletuksesta. SIlloin toinen voi hakea following familymemberin O extensionin, mikä minullakin on, kun Riitalla on se äveriäämmän OA. Seuraava perheenjäsen ei tarvitse rahatodistusta. Ainoa ongelma on, että se avioliitto pitää todistaa englanninkielisellä avioliittotodistuksella, joka pitää laillistaa samalla leimausmenettelyllä Ruotsissa kuin se eläketodistuskin. Meille suomalaisille on suomen lähetystö Bangkokissa antanut oikeaksi leimattuja jäljennöksiä avioliittotodistuksesta, joka kelpaa immigrationille, vaikkei alkuperäinen kelpaakaan. Extension maksaa 1900 THB henkilöltä. Extensionia voi hakea immigrationista aikaisintaan 45 päivää ennen oleskeluluvan umpeen menoa ja tietysti ennenkuin se on mennyt umpeen. Jos toinen hakee O oleskelulupaa, kannattaa hakea ne juuri ennenkuin vanhat menevät umpeen, koska OA myönnetään siitä päivästä, kun edellinen päättyy, mutta O ksi vaihdettaessa O extension alkaa hakupäivästä. Hakemalla ne viime tingassa, voi jatkossakin hakea niitä yhtä aikaa. meiläkin on vain kahden päivän ero voimassaoloissa.
  Pekka

 3. reijo aski

  Tarkoittaako tämä ,että 60 +45 päivää

  • riittaveneskoski

   Jos nyt ymmärrän oikein kysymyksesi, niin 60 päivää tarkoittanee oleskelulupaa, jonka saa turistiviisumilla. Siihen voi hakea extensionin 30 päivää ja sen voi hakea 45 päivää ennen kuin se ensimmäinen 60 päivän periodi päättyy. Aikaisemmin vasta 30 päivää ennen.

 4. Leena ja Kari Jokinen

  Hei Riitta!
  Mitä toimenpiteitä ja papereita siihen tarvitaan ja kuinka tuoreita niiden täytyy olla? Miten onnistuu, jos ei halua siirtää Thaimaan pankkiin sitä 800 000 bathia/henkilö? Mitkä ovat kustannukset? Meillä viisumi lakkaa 23. syyskuuta 2018, joten meidän täytyy tulla maahan ennen sitä, jotta saamme vuoden oleskeluluvan, mutta on kysymys sitten, miten toimitaan keväällä, jotta saadaan uusi oleskelulupa seuraavalle talvelle ilman, että hankitaan uudet viisumit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s