Uutta ja vanhaa ilmoittautumisvelvollisuudesta

Palasimme Malesiasta ja teimme vaadittavan saapumisilmoituksen Immigrationissa ja samalla pidimme pienen palaverin Bluportin Immigrationin pomon kanssa.
Ensiksi, jokaisen talonomistajan tai asunnon haltijan on ilmoitettava aina kaikki majoittamansa ulkomaalaiset eli myös perheenjäsenet ym. riippumatta siitä kuinka pitkäksi aikaa tulevat asumaan.
Toiseksi jokaisen maahantulijan on ilmoitettava itsensä Immigrationiin 24 tunnissa saapumisestaan omalla asuinpaikkakunnallaan.
Nyt on tästä poikkeus. Kun Immigration Act issa on säädetty vapaaksi velvollisuudesta mm. diplomaatit tms ja Director Generalin päätöksellä voidaan muitakin vapauttaa, on tehty ko. päätös, että Tourist exeptionilla eli ilman viisumia maahan tulevat ja ilmeisesti myös turistiviisumilla tulevat on vapautettu velvollisuudesta itse ilmoittautua. Tämä sen vuoksi, etteivät resurssit riitä valvontaan eikä lyhytaikaisten turistien valvonta ole muutenkaan tarpeellista.
Tästä seuraa sitten sellainen vähän hassu tilanne, että kun joku tulee vaikka omaan taloonsa tai condoonsa ilman viisumia muiden kanssa, ei tarvitse itseään ilmoittaa, mutta talonomistajan velvollisuus ilmoittaa vieraansa säilyy, joten vieraansa pitää ilmoittaa.
Edelleen kaikkien pitkällä viisumilla tulevien tulee tehdä ilmoitus 24 tunnissa.
Merkitystä ei ole myöskään sillä, tuleeko vaikka kymmenettä kertaa samaan osoitteeseen ja onko ollut maasta pois päivän tai vuoden.

Mainokset

3 responses to “Uutta ja vanhaa ilmoittautumisvelvollisuudesta

  1. Pekka Veneskoski

    Ettei jäisi epätietoisuutta tulkoon vielä selvitetyksi, että kyse ei siis ole hotelliin yms asumaan tulevista, koska heidän asumisensa ilmoittaa hotelli tms. Ilmoittautuminen tulee tarkistetuksi, kun menee esim. seuraavan kerran tekemään 90 päivän ilmoittautumista, poistuu maasta tai on muuten tekemisissä immigrationin kanssa ja seuraamukseksi on säädetty sakkorangaistus.

  2. Se 90 päivän kuluttua tehtävä ilmoittautuminen on ihan eri asia. Jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee. Tässä on tarkoitus antaa faktatiedot voimassa olevista määräyksistä. Kannattaa seuraavalla kerralla kysyä leimalle menemisen sijasta, koska pitää ehdä Immigration Actin mukainen ilmoittauuminen asuinpaikkakunnan Immigrationiin. Lisäksi taisi olla kyse extensionin eikä viisumin uusimisesta….

  3. Harri Väätäinen

    Miksi minulle sanotaan joka kerta kun uusin viisumini ja kysyn milloin pitää tulla leimalle kun palaan maahan,aina sama vastaus,90:n päivän jälkeen kun passi on leimattu Bangkokissa,näin olen myös tehnyt viisivuotta eikä ole ollut ongelmia,enkä ole ainut joka näin on ongelmitta tehnyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s