Suomen 101-vuotisjuhla Hua Hinissa

Huahinseudunsuomalaisten lähes perinteeksi tullut tapahtumapaikka Krua Nai Suan tarjosi tänä vuonna viihtyisät puitteet itsenäisyyspäivän viettoon. Sinivalkoisin liinoin katetut pöydät, sinivalkoiset ilmapalloasetelmat katossa sekä Thaimaan ja Suomen pienoisliput kuningasperheen kuvien molemmin puolin saivat sen aikaan – puhumattakaan näyttävästä valkoisesta orkideakimpusta maljakossa. Kun kynttilät syttyivät, Pekka ja Noi kantoivat Thaimaan ja Suomen liput arvokkaasti sisään koskettavan Veteraanin iltahuudon säestyksellä.  Se oli monen mielestä juhlan kohokohta. (kuvat suurenevat klikkaamalla)

Perinteinen ilta jatkui Lippulaululla, Thaimaan kansallislaululla ja pj Hilkka Marjakaarron tervetulosanoilla sekä Tasavallan presidentin tervehdyksellä. Suomen Thaimaan suurlähettiläs Satu Suikkari-Klevenin tervehdystä kuuntelimme melkein rinta rottingilla. Ja miksipä ei, sillä niin moni juhla ja tapahtuma kokoaa suomalaiset yhteen Hua Hinissä. Eivätkä ne ilman talkoohenkeä synny.

Hienon ja monipuolisen juhlapuheen piti myös Seppo Rintala. Kyllä meidän pienen maan kansalaisten kelpaa olla ylpeitä monista asioista!

Iltaa siivittivät hienot runot, jotka lausui Karjalan väreihin pukeutunut Leena Saarinen. Eeva Kilven Mie rakastan sinnuu kuin Karjalaa sopi hyvin itsenäisyyspäivään muistuttamaan historiasta. Toinen myöhemmin esitetty Jenny Josephin runo Varoitus tosiaan varoitti tai ehkä myös innosti miten vanheneva voi alkaa käyttäytyä korvaukseksi siveellisestä nuoruudesta. Mutta ehkä minun pitäisi jo vähän harjoitella? Etteivät ihmiset hämmästy ja säikähdä sijoiltaan kun minä olen yhtäkkiä vanha ja pukeudun violettiin.

Toki me myös lauloimme! Maamme-laulun lisäksi kajahtivat Kotimaani ompi Suomi ja Finlandia-hymni. Perinteisesti ruokailukin oli oma ohjelmansa. Annelin ja Leenan leipomat karjalanpiirakat hurmasivat alkukeiton kanssa, samoin maistuvan pääruoan jälkeen suomalainen kahvi ja viineri.

Lämmin kiitos jälleen upealle talkooporukalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s