Karaoketilanne

Hua Hinin Suomalaiset yhdistys on jo usean vuoden ajan järjestänyt karaokeiltoja eri ravintoloissa Hua Hinissa. Tietämättämme olemme syyllistyneet muutamaan Yhdistyksemme on jo usean vuoden ajan järjestänyt karaokeiltoja eri ravintoloissa ja tietämättämme syyllistyneet muutamaan laittomuuteen:

1. Tekijänoikeuslainsäädäntö on voimassa ympäri maailman ja siten myös Thaimaassa. Sen vuoksi karaoken pyörittämiseen tarvitaan ravintolakohtainen lisenssi. Thaimaalaiset ravintolat (ainakin osa) väittävät, ettei sellaista tarvita mutta se on pötypuhetta. Silmälläpidon alla ovat ainakin ulkomaalaisten pitämät ravintolat. Musiikin julkinen esittäminen on luvanvaraista.

2. Karaoken pyörittäminen (mm. tiskijukkana oleminen) on luvanvaraista työtä, joka vaatii työluvan. Sellaista ei meidän vetäjillämme kenelläkän ole. Myös talkootyö vaatii työluvan. Suurin osa meistä on täällä O tai OA viisumilla eikä sellaisen haltijalla ole edes teoriassa mahdollisuutta saada työlupaa.
Luvatta työskentelemisestä (siis kärähtämisestä) on rangaistuksena karkoitus maasta ja useiden kymmenien tuhansien bahtien sakko. Kuka uskaltaa riskeerata. Vapaaehtoiset ilmoittautukoon.

3. Meillä on ollut käytössämme tuhansien karaokekappaleiden tiedosto, jonka on kovalla työllä tehnyt yksi jäsenistämme. Tiukentuneen valvonnan takia hän on kieltänyt käyttämästä tätä tiedostoa karaoketoimintaan. Mikään ei luonnollisestikaan estä karaoken laulamista kotioloissa ei julkisesti.

4. Useamman kerran olemme törmänneet tilanteeseen, jossa karaokepaikan lähistöllä olevat asukkaat ovat valittaneet kovaäänisestä musiikista. Emme tietenkään yhdistyksenä halua aiheuttaa mielipahaa paikallisille asukkaille. Sen takia sopivan paikan löytäminen on ollut erittäin vaikeaa. Parhaiten toiminta onnistuu, jos ympäristössä on lähinnä vastaavia toimijoita eikä asuntoja.

Olemme tehneet tämän selvityksen koska jäsenistömme keskuudessa velloo keskustelu, miksi meillä ei ole enää karaokeiltoja, kuten ennen.
Karaoke, laulaminen ja tanssiminen onnistuu kyllä edelleenkin. Hua Hinissa on useita suomalaisravintoloita, joissa kahdessa järjestetään karaokea (Fin Cafe & Bakery ja Mr.Dan 88). Ainakin toistaiseksi käyttäkää heidän palvelujaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s