Puurojuhla 9. kerran

Puurojuhla on kuulunut kiinteästi huahinin seudun suomalaisten joulunodotukseen. Sen jälkeen ahkera talkooporukka voi hengähtää ja vetäytyä omiin jouluvalmisteluihinsa. Tässä vaiheessa takana on nimittäin tiivis kolmen viikon ”juhlaputki”, kun he ovat järjestäneet myös itsenäisyyspäivä- ja isänpäiväjuhlat.

Riisipuuro kanelin ja rusinasopan kanssa! Se on suomalaisten perinteinen jouluherkku, joka maistuu ikäihmisille ja nuoremmillekin. Niinpä kaikki paikalle tulleet noin 120 henkilöä saivat vatsansa täyteen makoisaa riisipuuroa ja kinkkuvoileipiä kera suomalaisen sinapin. Siitä juhla alkoi!

Tyytyväisin mielin saattoi yleisö hiljentyä kuuntelemaan Iiris Jäpölän laulua Varpunen jouluaamuna ja odottamaan muuta ohjelmaa. Ensin tuli joulupukki, kun kutsulaulu kajahti ilmoille. Paikalla oli tällä kertaa vain neljä lasta, mutta lapsenmielisiä sitäkin enemmän.

Kun valot sammuivat, Iiriksen Pyhä Lucia –lauluun yhtyi pian myös Lucia-kulkue, joka lipui hiljaa sisään tuoden valon ja upean tunnelman juhlapaikalle. Laulu kuulosti niin hyvältä, että joku epäili harjoitellun sitä useamman kerran. Kuulemma ei ollut harjoiteltu, se sujui kahden edellisen joulun rutiinilla.

Puurojuhlaa vietettiin pääemäntämme Anneli Qvistin mukaan yhdeksättä kertaa. Vain kerran oli jouduttu perumaan, kun hän ei voinut osallistua puuronkeittoon. Tänä vuonna Annelin kanssa puuroa oli keittämässä Eija Koivisto. Rusinasopan keittivät Kaija Kärppä ja Hilkka Marjakaarto. Riisiä puuroon tarvittiin 7 kiloa ja maitoa 28 litraa. Oli siinä hämmentämistä ja vahtimista, ettei palanut pohjaan!

Oma vakioporukkansa oli tekemässä myös voileipiä, jotka oli pakattu tarkasti kylmäpattereiden kanssa laatikkoihin. Vain kahvi keitettiin paikanpäällä. Kun mukaan lasketaan vielä tarvikkeiden hankinta ja kaikkien tavaroiden kuljetus juhlapaikalle, oli onnistuneen juhlan takana yli 10-henkinen talkooporukka, jota pj Hilkka ei turhaan kiittänyt.

Lisää kuvia kuvagalleriassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s