Infotilaisuuden antia 1.2.2019

Suomen Suurlähetystön ja paikallisen Immigrationin info kokosi jälleen runsaasti Hua Hinin suomalaisia ravintola High Kitcheniin (ent. Krua Nai Suan).  Tällä kertaa paikalla oli myös vieras Virosta, Haapsalon Suomi-Seuran puheenjohtaja Heli Matikka. Hän kertoi heillä olevan 157 jäsentä, mutta uusien jäsenten saamiseksi on menossa kilpailu. Seuran toiminta on saman tyyppistä kuin meilläkin.

Suurlähettiläs Satu Suikkari-Kleven onnitteli 10-vuotiasta yhdistystämme ja painotti kuinka arvokasta työtä teemme neuvomalla ja opastamalla toisiamme  toimien siten suomalaisten turvaverkkona. Thaimaa-Suomi -suhteissa hän totesi olevan molemmilla vaalijännitystä. Thaimaassa on edustajahuoneen jäsenten vaalit 24.3. ja kuninkaan kruunajaiset 4.-6.5. sekä Kaakkois-Aasian maiden pj-vuoden tiimoilta tärkeitä diplomaattien tapaamisia.

Viisumitiimin vetäjä Ulla Pulkkanen kertoi Thaimaasta Suomeen lähtevän yli 10.000 viisumihakamusta. Ensi kesänä on lähdössä 2500 luonnonmarjojen poimijaa Suomeen.

Konsuli Raimo Pahkasalo totesi konsulipalvelujen avustavan suomalaisia ehkä vähän liiankin pitkälle, mutta viranomaisiin he eivät voi vaikuttaa.  Thaimaa on konsulipalvelujen tilastossa Espanjan ja Viron jälkeen  kolmantena. Kambozan konsulipalvelut kuuluvat myös heille, mutta kun siellä ei ole toimistoa, Ruotsin lähetystö palvelee suomalaisiakin.

Hua Hinin Immigrationin kapteenivirkailija kertasi viisumikäytäntöjä ja vastaili moniin kysymyksiin. Pekka Veneskoski kertoi samat suomeksi. Immigrationin toimisto muuttaa 4.2. uudelle alueelle lähelle Smart House Villagea. Blueportin palvelut säilyvät.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s