yhteenveto Immigrationin esityksestä infotilaisuudessa

Tässä vielä lyhyt yhteenveto infotilaisuudessa esitetystä

Ensin ilmoittautumisesta

 1. Immigration Act nimisen lain mukaan jokainen asunnon omistaja on velvollinen ilmoittamaan asuntoon tulleet ulkomaalaiset 24 tunnin kuluessa Immigrationiin. Tästä ei ole poikkeuksia.
 2. Jokainen ulkomaalainen on velvollinen ilmoittautumaan itse asuinpaikkansa Immigrationiin 24 tunnissa maahantulosta. Tästä on lain nojalla määrätty poikkeukseksi, ettei ulkomaalaisen, joka on tullut ilman viisumia tai turistiviisumilla, tarvitse tehdä ilmoitusta.
 3. Aika yksinkertainen ja selkeä sääntö. Tarvittavat asiakirjat vaihtelevat ja riippuvat sitten paikasta ja papereista. Joka tapauksessa tarvitaan passi, viisumi, maahantulokortti, asunnon blue book tai muu luotettava selvitys osoitteesta, täytetty lomake, jäljennökset edellisistä ja asunnon omistajan ID kortin tai pasin jäljennös.

Toisena viisumeista ja niiden oleskeluluvista ja niihin saatavista jatkoista

 1. Suomalaiset, kuten monen muunkin maan kansalaiset voivat matkustaa Thaimaahan ilman viisumia tourist visa exemptionin nojalla. Silloin saa maahan tullessa 30 päivän oleskeluoikeuden leimalla passiin. Lisäaikaa suomalaiset voivat sitten hakea 30 päivää Immigrationista 1900 THB maksulla ilman mitään lisäselvityksiä. Joidenkin maiden, kuten Venäjän kansalaisilla on mahdollisuus vain 7 vuorokauden lisäaikaan. Lentäen voi tulla maahan rajoittamattomasti ja joka kerta saa 30 päivän oleskeluoikeuden ja siihen voi aina hakea 30 päivää lisää. Maarajalla saa saman 30 päivää, mutta se on rajoitettu kahteen kertaan kalenterivuodessa. Lentäen ongema voi tulla, kun passi on täynnä jatkuvia exemption leimoja. Ensin rajalla huomautetaan ja merkintä tehdään tietokantaan ja seuraavalla kerralla maahantulo kielletään.
 2. Turistiviisumi haetaan Thaimaan ulkopuolelta etukäteen ja sillä maahan tullessa saa 60 päivän oleskeluoikeuden, johon voi samoin kuin edellä, hakea 30 päivän extensionin immigrationista.
 3. Kolmantena mahdollisuutena on non immigrant O viisumi. Se haetaan myös Thaimaan ulkopuolelta ja sillä saa 90 päivän oleskeluoikeuden, johon ilman dokumentteja voi hakea 7 päivää lisää ja 60 päivää thai puolison luona vierailuun ja ns. eläkeläisenä 1 vuoden extensionin. Edellytyksenä on, että puolisolla on OA viisumi tai sen nojalla annettu jatkoaika. Hakijalla pitää olla englanninkielinen avioliittotodistus suomesta ja siitä saatu Suomen suurlähetystön leimmama oikeaksi todistettu jäljennös. Extension maksaa 1900 THB
 4. Non immigrant OA viisumi eli ns. eläkeläisviisumi haetaan Thaimaan ulkopuolelta ja se on vuoden voimassa. Kun sillä tulee maahan, saa aina viisumin voimassaoloaikana vuoden oleskeluleiman eli jos tulee maahan vuoden viisumin loppupäivinä, saa oleskelua vuoden, mutta jos sitten poistuu maasta ja palaa viisumin voimassaolon jälkeen, mutta oleskeluoikeuden aikana, on oltava re entrylupa, jolloin saa tullessaan oleskeluoikeuden samaan päivään saakka kuin se oli jo aikaisemmin. Ellei ole re entrylupaa, saa vain 30 päivää eikä voi enää hakea vuoden oleskelulupaa, vaan on ensin käytävä ulkomailla hakemassa viisumi.
 5. Jos tulee maahan OA viisumilla, voi myöhemmin vaihtaa sen O extensioniin, jolloin puolisoista toinen hakee OA oleskeluluvan osoittamalla säädetyt tulot tai talletuksen ja toinen hakee aina O oleskeluluvan perheenjäsenenä eikä tarvitse tulo tai rahatodistusta lainkaan.
 6. Maassa voi elää vuosikausia käymättä Suomessa hakemalla vuosittain uuden extensionin vuodeksi kerrallaan.
 7. OA extensioniin eli oleskeluluvan jatkamiseen on tulossa isoja muutoksia. Jos haku perustuu tuloihin, on niiden oltava 65.000 THB nettona ja siitä on esitettävä eläkeyhtiön todistus, jonka Suomen suurlähetystö Bangkokissa on todistanut oikeaksi tai vuoden ajalta pankkitili, josta näkyy, että omalle thai pankkitilille on tullut jokaisena kuukautena suoraan suomalaiselta eläkeyhtiöltä 65.000 THB eläke. Jos hakemus perustuu talletukseen, on tulevaisuudessa osoitettava, että on thaimaalaisessa pankissa tilillä 800.000 THB kaksi kuukautta ennen hakemista ja kolme kuukautta sen jälkeen ja sitten 400.000 aina 3 kuukauden välein, kunnes taas 2 kuukautta ennen seuraavaa hakemusta sen on oltava 800.000 THB

Asiakirjat, joita extensionia haettaessa vaaditaan ovat turistiviisuissa ja ilman viisumia hakemus TM7 lomake, kopio passista, valokuva, 1900 THB, selvitys osoitteesta, eläkeläisviisumissa 50 vuoden ikä, paperit samat kuin edellä ja lisänä selvitys tuloista tai rahatalletuksesta eli pankin kirje ja kopio pankkikirjasta, seuraavan perheenjäsenen extension O, hakemus, passikopio, 1900 THB, valokuva, avioliittotodistus, osoitelesvitys, esim blue book.

Tarkempia ohjeita voi aina kysyä Pekka Veneskoskelta tai suoraan Immigrationista.

 

3 responses to “yhteenveto Immigrationin esityksestä infotilaisuudessa

 1. riittaveneskoski

  Selvennän vielä, että yli 50 vuotiaat puolisot voivat hakea yhtä aikaa Helsingissä viisumia niin, että toinen hakee O viisumin ja toinen OA viisumin. Sitten O viisumilla tullut hakee siihen vuoden jatkon ennenkuin on ollut 3 kuukautta maassa. Tällöin Royal Thai Embassyssä ensin myönnetään OA viisumi ja sitten O viisumi puolisolle, jonka puolisolla siis silloin on jo non immigrant visa.

 2. riittaveneskoski

  Näin, paitsi että uusien määräysten mukaan KAKSI kuukautta ennen ja kolme kuukautta jälkeen eli talletuksen pitää olla 800.000 viiden kuukauden ajan ja sitten 400.000 THB. Vanhojen määräysten mukaan 2 kuukautta eka kerrallaja sen jälkeen aina 3 kuukautta.

 3. Eero Osara

  Eka kerta on kaksi kuukautta ja sen jalken 3 kuukautta talletus.
  Nyt uudet maaraykset kolme kuukautta 800.000 Bath ennen ja kolme kuukauta jalkeen ja sitten voit nostaa 400.000 ja se toinen 400.000 pitaa jattaa tilille koko ajan haettaessa seuraavaa visaa + tietenkin taas se + 400.000

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s