Harrastusryhmien toiminta talvikaudella 2018-2019

Finngolf Hua Hin, Seppo Tikkala
Golffarit pelasivat koko kauden aikana 20 viikkokisaa (keskim. 36 pelaajaa), 38 aamupeliä (keskim. 14 pelaajaa), retkipäiviä ja vieraskilpailuja oli 5 kpl (keskim. 41 meidän pelaajaa). Pelaajakierroksia päätöskisaan (21.03.) mennessä oli  yli 1300. Eri kenttiä, joilla on pelattu on yhteensä 6. Rahaa tähän lystiin oli mennyt caddy-tippeineen ilman matkoja n. 2.730.000 THB. Tilastoja:

 • jäseniä rekisterissä 177 henkeä (fb;ssä 192 jäsentä)
 • kolme säännöllistä pelipäivää, ma, to ja la
 • pelejä kertyy noin 60 kpl/kk – keskimäärin 30 pelaajaa = 1800 pallonlyöjää, ikäjakauma 15 v – yli 80 v
 • perinteisiä kisoja ovat Hua Hin vs Pattaya kerran kaudessa sekä tänä vuonna alkava Suomi-Ruotsi-Norja maaottelu sekä kesäkisa Suomessa. Lisäksi kausittain teemapelejä: pikkujoulu, itsenäisyyspäivä, mestis yms.
 • pelimuotoja vaihdellaan aika ajoin pistebogeysta scrambleen tms.
 • retkiä Thaimaan eri kentille on tehty 2 kertaa kaudessa
 • aktiivisia toimijoita on Seppo Tikkalan lisäksi 6 jäsentä.

Karaoke- ja tanssiryhmä:
Karaoken harrastajien lauluintoa jarrutti puute omasta luvanvaraisesta harrastuspaikasta. Moni kuitenkin kävi lauleskelemassa Finncafessa ja Danin baarissa. Uusi Karaoke- ja tanssiryhmä kuitenkin syntyi. Se piti kaksi kokousta, joissa oli läsnä yhteensä 46 henkilöä.

Kirjasto ja kirjallisuuspiiri: Pekka Heikkinen
Kirjasto koki uusissa tiloissa todellisen kasvojen kohotuksen, kun kaksi asiantuntevaa naista, Mirja ja Eija, järjestelivät kirjat tarkasti kirjailijoiden sukunimen mukaan ja toivovat että ne myös pysyvät järjestyksessä. Joten muista palauttaa lainaamasi kirja aina oikealle paikalleen!
Mirja ja Eija myös laskivat, että suomenkielisiä niteitä on peräti 3000 kpl ja jonkin verran ruotsinkielisiä kirjoja sekä myös lastenkirjoja. Uudet kirjalahjoitukset ovat silti tervetulleita.
Kirjallisuuspiiri on kokoontunut Varikolla 8 kertaa, mutta huomattavasti useammin ovat lukevat suomalaiset puhuneet kirjallisuudesta aina kun ovat tavanneet. Talven mittaan kirjailijoista on ollut tapetilla Henning Mankell, Kalle Päätalo ja Väino Linna. Muistakin on keskusteltu. Pekan mukaan kiinnostus on ollut mahtavaa varsinkin, kun ryhmä onnistunut saamaan joukkoonsa mahtavan puoliammattilaisen, Toivo Hännisen. Kaikki osanottajat saavat Pekan kiitokset.

Matkamotoristit: Jari Pitkänen
Matkamotoristit tekivät tällä talvikaudella päivämatkat:

 • 10.10.2018 Bang Po Beach, Sam Roi Yot:n luonnonpuistossa.
 • 07.11.2018 Kaeng Krachan, patojärvelle.
 • 30.11.2018 Hua Hinin maaseutukierros.
 • 21.02.2019 Khao Wang, kuningas Raman kesäpalatsi, Petchaburissa.
 • Matkat ovat olleet 90-150km ja motskareita 5-20kpl, jotkut yksin toiset kaksin.

Pyöräilijät: Kari Jokinen
Pyöräilijät polkivat syyskuun lopulta maaliskuun loppuun noin 50 päivänä.  Normaalisti 2 kertaa viikossa, tiistaisin ja perjantaisin.  Mukana oli 6-15 pyöräilijää, keskimäärin 9-11. Kokonaismatka oli kertynyt 24.2. mennessä 2072 km – pisin matka 80 km ja lyhin 40 km.  Retket suuntautuivat lähiympäristön moniin kohteisiin, kuten Hyai Mongkhon, Pranburi, Pranburin pato, Pranburin luonnonpuisto, Pak Nam Pra, Kao Kalok, Black Mountain, Cha Am jne. Keskipituus näille matkoille oli 53 km.
Porukan nestori oli lähes 79-vuotias ja nuorin 47v. Pyöräilijöistä naisia oli parhaimmillaan 6 ja miehiä loput.  24.2. joukko palasi 4 päivän ja 3 yön pyörämatkalta.  He menivät junalla pyörineen Ban Krutiin, jossa yöpyivät 1. yön.  Sitten 73 km Prachuap Khiri Khaniin ja 2. yö siellä.  Toinen pyöräilypäivä oli yhtä pitkä kuin ensimmäinen eli 73 km, 3. yöpyminen Sam Roi Yotin rantahotellissa, josta Hua Hinin keskustaan tuli matkaa noin 46 km.  Siirtymisineen kotoa asemalle ja perillä asemalta hotellille retken kokonaispituus oli 200 km.

Reppureissaajat: Antti ja Niki Penttilä
Marras-joulukuussa 2018 toteutui avustavan Antin ja neuvovan Nikin rohkaisemana kaksi ns. omatoimimatkaa Prachuap Khiri Khaniin. Mukana oli yht. 40 osallistujaa.
Kukin varasi hotellin (2 yötä) ja osti junaliput itse neuvojen mukaisesti. Monelle paikallinen junamatka oli ensimmäinen ja samoin Prachuap, jossa osa liikkui Antin ja Nikin mukana pyöräillen, osa jalkaisin tai paikallisilla kulkuneuvoilla Nikin thai-kieliset ohjeet mukanaan. Ohjelmaa oli halukkaille auringon nousun ihastelusta ja temppelivuorelle kiipeämisestä viikonlopun markkinoihin. Tämä oli selvästi tervetullut lisä seuran aktiviteetteihin!

Talkooporukka: Aili-Anneli Qvist
Maanantain aamukahveja oli Varikolla 12 kertaa (viimeinen 18.3). Lisäksi talkoolaiset järjestivät 10 muuta tapahtumaa ja Varikon muuttokin uusiin tiloihin sujui talkoovoimin. Talven aikana kului kahvia n. 22 kg=44 pkt.

 • 11.11. Isänpäivä Krua Nai Suanissa
 • 5.12.  Karjalanpiirakoita itsenäisyyspäivän juhlaan Leena Saarisen luona, 2 hlöä
 • 6.12. Itsenäisyyspäivä juhla Krua Nai Suanissa
 • 9.12. Kauneimmat joululaulut Theresa Hallissa, n. 150 hlöä
 • 15.12. Puurojuhla/pikkujoulu Krua Nai Suanissa, 120 hlöä
 • 11.1. HHSS:n 10-vuotisjuhla ja uuden Varikon tuparit uudella Varikolla, 190 hlöä
 • 1.2.  Info ja vuosikokous Krua Nai Suanissa, 96 hlöä,
 • 7.2  Lohisoppaa ja hedelmäsalaattia jäätelön kera Varikolla, 70 hlöä
 • 22.2  Karjalanpiirakkatalkoot Veneskosken kotona, 7 hlöä
 • 25.2  Laskiaisrokkaa, karjalanpiirakoita/perunarieskoja ja lettuja hillon kera Varikolla, 70 hlöä

Thaikielen kurssi: Noi Heikkinen
Ryhmä aloitti tuttuun tapaansa alkeista ja kokoontui Varikolla 17 kertaa. Paikalla oli yhteensä 187 innostunutta opiskelijaa. Monet ovat valmiit jatkamaan samaan tapaan syksyllä, mutta uudetkin opiskelijat ovat tervetulleita. Noi toivottaa kaikille hyvää ja lämmintä kesää.
Lisäksi jäsenten kotona kokoontui pieni thaikielen luku- ja keskustelupiiri kerran viikossa.

Vesijumppa ja uinti: Aili-Anneli Qvist
Merenneidot ja vesipedot polskuttelivat tiistaisin Dusit Land 8:ssa kaikkiaan 23 kertaa.  Vettä oli pärskitty ja kauhottu 1150 min. Mukana eri uimakerroilla oli 3-22 henkilöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s