Kirjasto kiittää

Toiveisiin on vastattu ja kirjastoon on saatu lisää kaivattuja hyllymetrejä. Uudet hyllyt sijaitsevat Varikon yläkerran tietokonehuoneessa. Tietokirjat, muistelmat ja elämänkerrat sekä ruotsin- ja englanninkieliset kirjat löytyvät uusilta hyllyiltä, samoin dvd:t ja cd-levyt. Dvd-valikoimassa on paljon kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia sekä musiikkia. Myös talven leffailloissa esitettyKari Tapion elämästä kertova Olen suomalainen -elokuva on nyt lainattavissa. Tallenteiden lainausmääriä ei ole tilastoitu, mutta nyt niille on oma lainausvihko, joka löytyy tietokonehuoneesta. Lainat kirjataan vihkoon samalla tavoin kuin kirjalainat omaan vihkoonsa.
Vilkkain lainakausi alkaa olla päätöksessä, kun väki pikkuhiljaa palailee kotimaan kevääseen. Kirjalahjoituksia on saatu mukava määrä, kiitos niistä. Kirjoja, musiikki- ja elokuvatallenteita voi edelleen lahjoittaa kirjaston käyttöön. Lahjoitukset pyydetään jättämään niille varattuun paikkaan käsittelyä varten. Lahjoituskirjat varustetaan Suomi-seuran leimalla, jotta mahdollisesti väärään osoitteeseen päätyneet teokset löytävät tiensä takaisin Hua Hinin suomalaisten lukuhaluja tyydyttämään.
Rikoksilla ja rakkaudella on vakaa paikkansa lukijoiden sydämissä, mutta myös muu kirjallisuus otetaan ilolla vastaan. Varsinkin elämänkerrat ovat olleet tänä talvena suosittuja, ja niiden lisääntynyt määrä kirjaston valikoimassa on saanut lainaajilta hyvää palautetta.
Kiitos kaikille kirjojen lahjoittajille ja kirjaston käyttäjille. Päättymässä oleva kausi osoitti jälleen, että perinteinen kirja on edelleen varsin toimiva käyttöliittymä uudempien rinnalla.
Emily Dickinsonin sanoin ”Kauas matkustamiseen ei ole parempaa laivaa kuin kirja”
Terveisin Mirja ja Eija

2 responses to “Kirjasto kiittää

  1. Mia Hartman-Aaltonen

    Hei, olen ollut kirjastossa auttamassa ja olemme myös poistaneet huonoja kirjoja ja niitä on saanut ottaa laatikosta. Leima on edelleen jäljellä ja silloin emme tulleet ajatelleeksi että, olisiko syytä laittaa poistettuihin POISTETTU – leima, niin kirjat eivät palaudu rikkinäisinä takaisin. Hyvää kesää.

    • Kiitos Mia kaikesta avustasi vapaaehtoistoiminnassa sekä kirjastossa. Hyvä ajatus, mutta toisaalta muistaakseni laatikon päällä on lappu, että saa ottaa omaksi eikä tarvitse palauttaa. Jos siinä ei ole sellaista lappua, niin teen sen siihen.
      Terkuin Marjo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s