Maahantuloon helpotuksia sitä OA viisumilla yrittävälle.

Lupasin palata asiaan, kun uutta ilmenee, joten vaikka on ollut liikkeellä kaikenlaisia valistuneita arvauksia uudesta Special Tourist Visasta ja siitä kuuluvatko suomalaiset ns. turvallisista maista tuleviin turisteihin, on nyt uuttakin virallista tietoa. Thaimaan suomalainen lehti jokin aika sitten ilmoitti, että heidän saamiensa tietojen mukaan Suomi ei kuulu sallittujen maiden joukkoon, mutta mutta….
Royal Thai Embassy ensin Sveitsissä ja nyt myös Suomessa on ilmoittanut, että non immigrant OA viisumilla voi tulla maahan tietyillä rajoituksilla. Muista joukkoon kuuluvista maista tai uudesta STV viisumista ei ole vielä tietoa. Ensinnäkin tämä koskee vain OA viisumia eikä siis O viisumia eli seuraavaa perheenjäsentä. Toisekseen pitää olla voimassa oleva viisumi tai sitten hakea uutta viisumia samalla kun hakee lupaa maahantuloon.
Maahantuloluvan osalta lyhyesti pähkinänkuoressa menettely. Ensin pitää rekisteröityä Thai Embassyssä ja lähettää sinne sähköpostilla kopio passin etusivusta ja ilmoituslomake täytettynä, jossa suostuu vaadittuun 14 vuorokauden karanteeniin covid testeineen. Pitää osoittaa omaavansa 100.000 USD määrään asti Covid19 sisältävän sairausvakuutuksen ja jos ei ole viisumia, toimittaa samalla viisumihakemus liitteineen lähetystöön.
Tämän jälkeen Embassy lähettää hakemuksen maahantuloon Thaimaan ulkoministeriöön. Jos lupa tulee, ilmoittaa Embassy siitä hakijalle ja samoin ilmoittaa lennon ja sen numeron, jonka jälkeen asiakas ostaa lentolippunsa. Sen jälkeen asiakas tekee varauksen 14 vuorokaudeksi hyväksyttyyn karanteenihotelliin.
Tämän jälkeen asiakas toimittaa Embassyyn todistuksen varauksesta, lentolipusta, enintään 72 tuntia vanhan fit to fly lääkärintodistuksen , Covid19 todistuksen RT-PCR, joka ei saa olla 72 tuntia vanhempi.
Tämän jälkeen Embassy antaa asiakkaalle COE maahantuloluvan ja tarvittavan viisumin, jonka jälkeen voi mennä lentoon.
Odotettavissa on, että VOI tulla muutoksia esimerkiksi karanteeniajan pituuteen, on puhuttu viikosta tai kymmenestä vuorokaudesta, mutta nyt näillä mennään.

Suomalaisia ja muita skandinaaveja otetaan ensimmäisen kerran lennolle 1.11. Sitä ennen maahan otetaaan parilla lennolla 350 kiinalaista.
Muistutuksena, että OA viisumiin tarvitaan kaikki samat asiakirjat kuin aikaisemminkin eli tulo tai rahatodistus 25.000 €, terveysvakuutus, inpatient 400.000 THB ja outpatient 40.000 THB, rikosrekisterinote, lääkärintodistus, hakemus, henkilötietolomake, värikuvat, maistraatin varmennukset ym ym.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s