Päivitys maahantulovaatimuksiin

Mikäli yli viisikymppinen haluaisi lähteä Thaimaahan talvehtimaan, on siihen kaksi mahdollisuutta.
1. Hakee Royal Thai Embassyltä non immigrant OA viisumin ja Certificate of Entry luvan. OA viisumin hakuun on ihan samat edellytykset kuin ennenkin, mutta lisäksi pitää saada matkavakuutuksestaan todistus, että se kattaa covid19 taudin kulut 100.000 USD saakka.
COE haetaan lähettämällä EMbassylle sähköpostilla täytetty declaration form kaavake, jonka kaavakkeen löytää Embassyn sivuilta ja sen voi sieltä ladata.
2. Hakee COEn ja Special Tourist Visan, jos omistaa tai perheenjäsen omistaa asunnon Thaimaassa. Sen hakuun ei vaadita 15.000 euron loppusaldoa 6 kuukauden aikana pankkitilillä. Viisumiin pitää olla todistus omistuksesta. Jos ei itsellä ole mukana Suomessa tarvittavia documentteja, voit pyytää Thaimaassa talosi rekisteröinnin hoitaneelta juristilta kopiot blue bookista, chanotista ja talon rekisteröintipaperista.
3. Todennäköisesti pois suljettu on seuraava, koska tiliotevaatimus estää hakemisen useimmilta: Hakee COEn ja turistiviisumin tai Special tourist visan, jotka edellyttävät 6 kuukauden ajalta todistuksen siitä, että tilillä on ollut joka kuukauden viimeisenä päivänä vähintään 15.000 euroa.
COE edellytetään kaikilta maahan tulijoilta ja sen hakemiseen ei tarvita kuin passin etusivun kopio, täytetty ja allekirjoitettu hakukaavake sekä edellä mainittu covidvakuutustodistus.

Kun sitten Suurlähetystö ilmoittaa, että voit saada COE luvan sinun pitää itse varata ja maksaa lento Bangkokiin. Käytettävissä on useita lentoyhtiöitä, mutta meille paras yhteys on iltapäivän lento Helsingistä Dohan kautta Bangkokiin Qatar Airwaysillä. Matka aika kokonaisuudessaan 15 tuntia 15 minuuttia ja hinta henkeä kohti vähän päälle 300 euroa riippuen päivästä. Iltapäivälentoa ei lennetä Helsingistä joka päivä, vaikka Dohasta siis on joka päivä kaksi lentoa Bangkokiin. Sitten sinun pitää itse varata karanteenihotelli. Netistä löytyy luettelo, jossa on satakunta erilaista ja eri hintaista hotellia, joista joissakin on yhteisiä huoneita kahdelle tai useammalle perheenjäsenelle ja sen varaamiseen vaaditaan yleensä avioliittotodistus, jonka saa helposti netistä väestörekisteristä. Hotellit vaativat usein joko koko hinnan tai puolet etukäteen varattaessa. Lentoliput ja hotellin varausvahvistus tulee sitten lähettää meilinä Embassyyn, joka sitten antaa passin, viisumin ja COEn ennen matkaa. Viimeisenä pitää sitten lennolle mennessä ja hotellissa esittää enintään 72 tuntia vanha lääkärintodistus ja testitulos negatiivisesta covidista ja ns. fit to fly lääkärintodistus. Aikaisemmin mainittu COEn hakukaavake eli declaration form pitää myös esittää. Karanteenihotellien hinnat vaihtelevat paljon, halvimmillaan 30.000 THB sisältäen kolme ateriaa päivässä ym ja yli sadan neliön joenrantasviitti kahdelle maksaa esim 190.000 THB kahdelta hengeltä.

Jos joku haluaa tarkempia tietoja prosessista ja sen etenemisestä niin lähetä kysymys Pekalle meilinä osoitteeseen riitta.veneskoski@gmail.com

One response to “Päivitys maahantulovaatimuksiin

  1. riittaveneskoski

    Luettelo ASQ hotellipaketteja myyvistä hyväksytyistä hotelleista löytyy osoitteesta thaiest.com/blog/list-of-alternative-state-quarantine-asq-hotels-thailand

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s