Matkustamismääräykset Hua Hiniin mennessä

CCSA päätti, että 1.10. karanteeni lyhenee viikkoon. Edelleen siis Hua Hiniin tullaan Bangkokin ASQ karanteenin kautta. Vaaditaan rokotustodistus, voimassa oleva viisumi tai ilman viisumia tourist visa exemption. Jokaisen on haettava etukäteen COE, joka annetaan ehdollisena ja sen jälkeen embassylle toimitetaan lentolippu ja ASQ hotellivaraus. Lisäksi kolmen päivän sisällä tehty RT-PCR testitulos. Jos ei ole rokotettu, on karanteenin pituus 10 päivää. Julkaistujen tietojen mukaan nyt asukas voi käyttää hotellin uima-allas ja kuntosalipalveluja ja muutenkin vapaammin liikkua hotellin alueella.

1.11. Hua Hiniin voisi matkustaa ilman karanteenia, mutta asia vaatii vielä hallituksen eli kabinetin vahvistuksen ja sen vahvistuksen julkaisun Thaimaan virallisessa lehdessä eli Royal Gazzetessa. Yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta saatujen tietojen mukaan alue ei käsitä Hua Hinin Amphöötä, vaan vain Hua Hinin Tambonin eli Hua Hin Cityn. Tämä tarkoittaa, että ulkopuolelle jäävät mm. Black Mountain, Banyan ja Springfield golfkentät. Omien asuntojen osalta vapaa-alueeseen kuuluvat ne, joiden osoite on virallisesti Hua Hin, Hua Hin. Jos osoite on esimerkiksi Hua Hin, Taptai, Hua Hin, Hinlekfai tms. jää kotisi alueen ulkopuolelle eikä sinne olisi asiaa ensimmäisen viikon aikana.
Matka kentältä Hua Hiniin tapahtuisi sertifioiduilla ajoneuvoilla ja matkalle perustetaan wc pysäkki, jolloin koko matka mentäisiin suljetusti ilman kontakteja kehenkään.
Epäselvää on, pitääkö varata koko viikoksi hotelli, jos on oma asunto vapaa-alueella. Joka tapauksessa hotellilla on tietojeni mukaan odotettava 3 tuntia pikatestin tulosta ja sen jälkeen saisi vapaasti liikkua vapaa-alueella. Viikon päästä saisi sitten vapaasti liikkua kaikkialla Thaimaassa vapaasti. Jokaisella pitää olla seurantaohjelma puhelimessa ,jolloin voidaan seurata potilaan oleskelua rajatulla alueella.
Ilmeisesti edelleen tarvitaan COE ennen matkaa, Covidin sisältävä 100.000 USD vakuutus koko matkan ajalle, negatiivinen PCR testi ennen matkaa.
Koska nyt päivänä minä hyvänsä odotellaan lopullista vahvistusta ja yksityiskohtia ei kannata hötkyillä. Monet ovat jo ehtineet varaamaan lentoja loka ja marraskuulle, mutta nyt kannattaa jäähdytellä ja odottaa, koska muuten voi olla, että lentokentällä ei pääse koneeseen, kun ei ole tarvittavia dokumentteja.
Viisumin voi hakea etukäteen, koska sen käsittelyaika Royal Thai Embassyn mukaan on noin kolme viikkoa ja sen voi halkea vain postitse. sen jälkeen COEn saanti ehdollisena kestää noin 3 päivää ja lopullisen COEn saanti toiset 3 päivää. COEn voi hakea vasta pari viikkoa ennen matkaa.
Kunhan lopulliset rajoitukset ja tarkennukset yksityiskohtineen julkaistaan, tulen niistä täällä sivuilla informoimaan.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s