Maahantulo 1.11. alkaen

Ensiksi pahoittelen aikaisemmassa postauksessani ollutta lipsahdusta, tarkoitin tietysti Etelä-Koreaa.
Suomi oli siis lopullisella listalla, joten maahan voi tulla, ei tosin ihan ilman karanteenia, vaan vähintään yhden yön hotellikaranteenilla. Hua Hiniin ei voi tulla heti, vaan on oltava se ensimmäinen yö Bangkokissa.
Menettely on seuraava: ensin haettava viisumi tai ilman viisumia tulovaihtoehto tourist visa exemption, jolla edelleen voi tulla kuukaudeksi ja saa toisen kuukauden immigrationista.
Sen jälkeen kaikkien on haettava COE ja marraskuun 1. päivän jälkeen tätä vastaava Thailand Pass, joka tulee korvaamaan COE todistuksen. Royal thai embassy pyytää hakemaan COEn vähintään 6 päivää ennen matkaa.
Ensimmäisessä vaiheessa Thai Embassyn sivulla olevasta linkistä täytetään COEn eka vaihe, liitteenä mm. passi. Kannattaa scannata kaikki asiakirjat tietokoneelle, silloin ne on helppo liittää COEn täytössä applikaatioon. Sen jälkeen odotetaan vastausta ja toisessa vaiheessa lisätään majoituspaketin confirmation letter eli hotellin vahvistus ja lentolippu.
Hakuun pitää olla rokotustodistuksen lisäksi selvitys ensimmäisen rokotuksen merkistä ja rokotuspäivästä sekä vähintään 50.000 USD Covid19 kattava vakuutus eli suomalainen matkavakuutus on riittävä.
Sääntöjen mukaan majoituspaketti pitää maksaa etukäteen ja sen pitää sisältää yhden yön majoitus AQ tai SHA plus sertifioidussa hotellissa sisältäen RT-PCR testin heti saapumisen jälkeen sekä Antigen test kit sarjan, jolla voi itse tehdä testin myöhemmin. Lisäksi paketin pitää sisältää kuljetus hotelliin kentältä. Hotelli antaa varauksesta confirmation letterin, joka pitää esittää myös COE hakemuksessa.
SHA plus hotelleilla ei ole vielä tätä kirjoitettaessa paketteja tarjolla, mutta olen facebookiin jakanut luettelon AQ hotellien paketeista hintoineen.
Hotellipaketti pitää varata suoraan hotellista eikä käyttää mitään hakukoneita, kuten booking tai hotels.com. Useat hotellit ilmoittivat, että ensi viikolla lanseerataan uusi yhden yön paketti.
Tämän jälkeen Embassy antaa COE todistuksen.
Lennolle mentäessä pitää olla enintään 72 tunnin sisällä tehty negatiivinen RT-PCR testi.
Somessa on erilaisia huhuja ja käännösvirheisiin perustuvia tietoja, joten tässä pari oikaisua. Millä tahansa lennolla voi tulla tällä yhden yön karanteenilla maahan. OA viisumi edellyttää edelleen vakuutuksessa mainintaa 100.000 USD covid vakuutuksesta ja COE edellyttää 50.000 USD mainintaa. Vakuutus voi olla viisumiin ja COE todistukseen myös suomalaisesta yhtiöstä.
Kun sitten hotellissa on otettu eka testi tullessa, saa tuloksen aamulla ja jos se on negatiivinen, on vapaa matkustamaan mihin tahansa Thaimaassa. Sen jälkeen pitää ottaa se antigen testi 5-6 päivänä ja syöttää tieto pakolliseen puhelimeen asennettavaan applikaatioon, joka pitää olla päällä puhelimessa. Embassyn mukaan COEn käsittely kummassakin vaiheessa kestää muutaman päivän.

4 responses to “Maahantulo 1.11. alkaen

 1. riittaveneskoski

  AQ hotellien 1 yön paketit löytyy Thaiest blogista. Laita googlella haku AQ hotel Thailand esim.

 2. Risto Puura

  En ole löytänyt sitä luetteloa AQ hotelleista hintoineen joten kysyn,että mistäköhän se löytyy?

 3. riittaveneskoski

  Jos sinulla on toipumisesta todistus kolmen kuukauden ajalta ja vähintään yksi rokote sen jälkeen vähintään 14 päivää ennen matkaa, ei pitäisi olla estettä. Katso tarkemmin Embassyn sivulla olevasta tourist information sivun Thailand reopening osaa. Siellä ovat kaikki 1.11. maahantuloon liittyvät ehdot.

 4. Kersti Laaksonen

  Moi. Entä kun olen sairastanut elokuussa ja on todistus olemassa. Myös 2 rokotusta on olemassa.. Pääsekö sitten ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s