Autoillen pohjoiseen

Olemme suunnitelleet pienessä piirissä, josko lähtisimme porukalla Pohjois-Thaimaahan joskus joulun jälkeen omilla autoilla. Matkaa taitettaisiin kukin omaan tahtiinsa, mutta voidaan sopia yöpymispaikkoja matkan varrella ja samoin kaikenlaisia kiinnostavia kohteita. Alustavasti matkaan pitäisi varata vähintään viikko tai kaksi, koska nähtävää on paljon. Kokonaismatka olisi yhteen suuntaan noin tuhat kilometriä. Matka voisi Hua Hinista kulkea Ayutthayaan ja Phitsanulokiin, jotka ovat vanhoja pääkaupunkeja. Sitten Lampangiin, jossa on mielenkiintoinen keramiikkamuseo ja jossa edelleen valmistetaan kukkoaiheiset astiat. Sitten mielenkiintoiset kaupungit Chiang Mai ja Chiang Rai. matkalla myös Phayao, joka on kaunis pikkukaupunki järven rannalla, kuuluisa kalaruoistaan. Chiang Raista noin 30 km Mää Kok nimistä jokivartta viidakkoon, jossa majoitusmahdollisuus Nan nimisen kristityn kareenin pitämässä resortissa joen rannassa. Sieltä käsin on helppo poiketa myös vuorilla katsomassa tee ja kahviplantaaseja, Mää Salongin ja Mää Saen kyliä ja Myanmarin rajalla olevilla rajamarkkinoilla ostoksilla. Vielä lähellä virtaa rajajoki Mekong ja sitten siellä on Thaimaan pohjoisin paikka, jossa voi käydä ottamassa kuvansa ihan kuin Nordkapissa.
Jos reissuun lähtä kiinnostaa, kommentoi tähän tai ota muuten yhteyttä Pekka Veneskoskeen.Voidaan sitten jossakin vaiheessa kokoontua ja keskustella reittivaihtoehdoista ja tarkemmasta ajankohdasta.
Olemme muutaman kerran tehneet vastaavan ajelun ja siihen olemme käyttäneet kymmenisen päivää, jolloin ei tarvitse ajaa liian pitkiä päivämatkoja.
Matkalla ei ole johtajaa eikä kukaan järjestä sitä, vaan kaikki lähtevät omalla vastuullaan ja omalla kustannuksellaan. Yhdessä voimme suunnitella majapaikkoja ja varailla niitä ja muutenkin kulkea samoilla reiteillä ja sopia pysähdyspaikoista, mutta halukkaan voivat kulkea omia polkujaan ja olla porukassa tarvittaessa. Kielitaidon puute ei ole ongelma, kun porukassa aina joku osaa riittävästi thaikieltä, kun englannin kieli on pohjoisessa hakusessa. Halukkaathan voivat yhdistää myös golfin jossakin matkan varrella olevassa paikassa.
Jos on jo mielessä matkan varrelta joitakin mielenkiintoisia kohteita, laita vinkkejä kommenttiisi. Itse suosittelen mm. Ayutthayan temppeliraunioita, Phayaon rantaraittia, Chiang Main keskustaa, Chiang Rain vanhaa kaupunkia, Lampangin keramiikkatehdasta ja erityisesti vuoristoheimoalueita Chiang Raista pohjoiseen ja My dream Guesthousea Kok joen rannassa.

One response to “Autoillen pohjoiseen

  1. MariaAhlholm

    Hyvä idea – ollaan kiinnostuttu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s