Omilla autoilla pohjoiseen

Olemme porukalla päätyneet aikataulujen sovittelussa siihen, että retki Pohjois-Thaimaahan toteutettaisiin tammikuun alkupuolella. Lähtöpäiväksi on kaavailtu 8.1.2023. Päätepysäkki eli kääntöpaikka olisi Baan Ruam Mit luoteeseen Chiang Raista. Sinne majoituttaisiin My Dream Guesthouse nimiseen resorttii, joka on Myanmarista tulevan Mae kok joen rannalla noin 30 km ylös jokea Chiang Raista. Huippusesongin vuoksi majoitus täytyy varata etukäteen. Paikan omistaja Anan Kodo on luvannut varata kaikki Bungalowit meille tarpeen vaatiessa. Resortissa on viisi joen rannassa olevaa ja kolme puutarkassa olevaa mökkiä eli majoituspaikkoja on kuudelletoista hengelle ja tällä porukalla koko resortti olisi meidän käytössämme. Paikassa on ravintola, josta saa tilauksesta ruokaa ja juomaa. Hintoja en ole tarkistanut, mutta viimeksi kun siellä oltiin, maksoi mökki tonnin paikkeilla yöltä. Muistaakseni kauempana joen rannasta olevat olivat halvempia.
Nämä mökit pitäisi varata mahdollisimman pian ja samalla sopia alustavasti mahdollisista aktiviteeteist. Anan järjestää patikointiretkiä ja bambulautalla pääsee yleensä laskettelemaan henkilökunnan ohjamana kymmeniä kilometrejä jokea pitkin ja lounastamaan nuotiolla sekä matkalla voi tutustua eri vuorit´stoheimojen kyliin ym.
Menomatkaa kaavailtiin muutamaan päivään jolloin voi poiket esimerkiksi katsomaan Ayttayan temppeleitä, Lampangin keramiikkamuseota, Monia matkalla olevia kaupunkeja myös. Baan Ruam mitissa oltaisiin porukalla 11.1. aamupäivällä ja siellä oltaisiin kaksi yötä.
Baan Ruam mitista on helppo käydä tutustumassa Mae Salong ja Mae Sai nimisiin kyliin, nähdä tee ja kahviplantaaseja, Myanmarin rajalla olevat rajamarkkinat, Golden Triangle ja Thaimaan pohjoisin paikka.
Paluumatka aloitettaisiin13.1. ja mahdollista olisi mennä vaikka yöksi tai kahdeksi Chiang Rain kaupunkiin, nähtävyyksinä mm. valkoinen temppeli ja iltamarkkinat. Paluumatkalla on valittavina mm. Chiang Mai, Phayao, Phrä ja monta muuta hienoa paikkaa. Paluumatkan voivat golffaajat suunnitella niin, että pysähtyvät pelaamaan muutamaan eri paikkaan.
Jos joillakuilla on kiire, voi paluumatkaa tehdä vaikka muutamassa eri ryhmässä.
Matkalla tarvittavat majapaikat voidaan sitten katsoa yhdessä matkan varrella ja varata hotellihuoneet kunkin maun ja hintavaatimusten mukaisesti. Ainoa etukäteen tarvittava varaus on My Dream Guesthouse.
Jos jaksoit lukea tämän loppuun, pyydän, että ilmoitat kommentoimalla oletko lähdössä, montako henkeä ja montako autoa. Haluaisin tehdä alustavan varauksen Anan Kodolle ensi tilassa.
Vielä tiedoksi, että kaikki matkustavat omalla vastuullaan ja kustannuksellaan eli matkanjärjestäjää tai matkanjohtajaa ei ole. Mukaan tarvitaan tietysti Passi, sitä tarvitaan joissakin majoituspaikoissa, ei tosin yleensä maaseudulla. Polttoainetta varten tietysti rahaa, koska kortit eivät välttämättä kelpaa joka paikassa. Hyvä on ottaa autoon mukaan perustyökaluja, jotat ei ihan pikkuasian vuoksi jouduta jäämään tien päälle. Turvallisuuden vuoksi tarkoituksena on ajella rauhallista matkavauhtia ja niin, että useampi auto kulkee samaa reittiä, jolloin apua löytyy heti tarvittaessa. Puhelimet pitää ehdottomasti olla joka autoss ja voidan etukäteen muodostaa vaikka Watsapp ryhmä tai jokin muu helppo kommunikointi systeemi. Tällöin voidaan sopi helposti taukopaikat ja majoitukset ym ym. Jos sinulla on ehdotuksia tutustumisen arvoisista paikoista matkan varrella, voit kommentoida siitäkin. Mielelläni kerron Baan Ruam mitista lisää eli kysy kommentissa lisätietoja.
Advertisement

3 responses to “Omilla autoilla pohjoiseen

 1. Maria Nordbäck

  Hei

  Olemme tulossa matkalle. 3 henkilö ja yks auto. 2 huonetta.

  Henrik Lindholm

  Maria Nordbäck Harri Teini

  Terveisin Maria

  Skickat från min iPhone

 2. Merja Helander

  Mahdummeko mukaan?

 3. Merja Helander

  Martti ja Merja Chan Tha Gardensista hakuaisivat mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s