Asumisesta ja asunnon hankkimisesta Hua Hinissa

Kun olet kiinnostunut hankkimaan  viikkoa pidemmän hotellihuoneen sijasta asunnon omissa nimissäsi, kannattaa muistaa muutama peukalosääntö.

Tutustu talojen, huoneistojen tai condojen tarjontaan mahdollisimman hyvin etukäteen. Katso mahdollisimman monen välittäjän sivuja esimerkiksi googlamalla ”rental houses tai rental condos tai rental apartments in Hua Hin”. Vastaavasti jos olet ostamassa, etsit myytäviä kohteita. Saat kuvan tarjonnasta ja hintatasosta eri puolilla kaupunkia. On selvää, että heti meren rannalla asunnot ovat arvokkaampia kuin 5-7 km sisämaahan mentäessä.

Asunnon lopulliseen hankinta- tai vuokrahintaan vaikuttavat sijainti, makuuhuoneiden lukumäärä, kalustus ja varustelu, mahdollinen uima-allas tai kuntosali ja asuinalue. Hinnoissa saattaa olla suuria eroja ja ainoa tapa selvittää, mistä erot johtuvat, on tutustua kohteisiin paikan päällä. Hyväksi havaittu keino on ottaa viikoksi tai kahdeksi hotellihuone ja käyttää se aika vakituisen asunnon etsimiseen. Nettisivujen ja paikallisten välittäjien lisäksi jalkatyön tekeminen kannattaa. Kaupungissa on useita asuntoja vuokrattavana ta myytävänä siten, että talon portissa on lappu ”For rent” tai ”For sale” ja puhelinnumero. Kaupungin eri osissa kannattaa kiertää ja katsella ja kysellä. Hyvä tapa on jututtaa paikalla pidempään olleita suomalaisia, jotka tuntevat hintatasoa ja eri alueita. HHSS:n aamukahvit ja muut yhteiset tilaisuudet ovat loistavia mahdollisuuksia tähän.

Tällaisen etsinnän jälkeen saa kuvan siitä, missä haluaa asua. Millaiset ovat lähellä olevat kaupat, palvelut ja kulkuyhteydet ja muut itselle tärkeät asiat. Samalla saa selville sen, millä alueella ei missään nimessä haluaisi asua.

Kun vuokra-asunnon hankkii länsimaiselta välittäjältä, paperityöt ovat yleensä kunnossa ja lopputulos kaikkia osapuolia tyydyttävä. Suoraan omistajalta vuokrattaessa, kannattaa käyttää tervettä maalaisjärkeä, kuvata huoneet sopimuksenteko hetkellä ja laatia kirjallinen vuokrasopimus ja määritellä tarkasti vuokratakuun palautumisen perusteet.

Mikäli haluat ostaa asunnon Thaimaasta, suosittelemme aina käyttämään paikallista asiantuntijaa, esim. lakiasiaintoimistoa apuna. Säästyt monelta murheelta jälkikäteen, sillä Thaimaan lainsäädäntö poikkeaa melkoisesti meikäläisestä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s