Kaupat ja Iltatorit, valuutan vaihto ja Immigration

Kaupat

Kotimaiseen R-kioskiin verrattavia 7-Eleven – myymälöitä löytyy lähes joka korttelista. Niistä saa kuivia peruselintarvikkeita kuten kahvia, teetä, paahtoleipää, kananmunia, sipsejä ja juomia esimerkiksi. Lisäksi valikoimassa on juustoviipalepakkauksia, nakkeja ja leikkelemakkaroita. Taloustarvikkeita kuten hammastahnat, nenäliinat, talouspaperit, deodorantit ja niin edelleen löytyy myös. Näistä liikkeistä voi myös ostaa thaimaalaisen pre paid sim-kortin puhelimeen, jolloin soittaminen tulee selvästi edullisemmaksi kuin kotimaisella liittymällä. Nämä liikkeet ovat nimensä mukaisesti avoinna aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Samantyyppisiä myymälöitä ovat Family Mart ja Tesco Lotus Express kaupat eri puolilla kaupunkia.

Hyvin varustettuja ja länsimaisia elintarvikkeita ja muita tuotteita myyviä myymälöitä ovat ostoskeskus Market Villagessa toimiva Lotus Tesco ja muut Tescon myymälät kaupungissa. Market Village sijaitsee Petchkasem Roadin ja Soi 88/1 tuntumassa, n. 1.5. km keskustasta etelään.

Toinen suuri ostoskeskus on Bluport, joka sijaitsee myös Petchkasem Roadilla soi 102 kulmassa, vastapäätä Intercontinental hotellia.

Muita hyvin varustettuja liikkeitä ovat Villa Market, Shopping Mall ja Makro. Kaikki ovat Petchkasem Roadin varrella. Ensimmäinen Grand Plazan ja San Paolon sairaalan naapurina, Shopping Mall Kamnoadvitee Roadin kulmassa ja Makro puolestaan vastapäätä Soi 5:ttä.

Ostamiseen liittyvä detaljitieto:

Thaimaan laki kieltää alkoholijuomien vähittäismyynnin ennen klo 11 aamupäivällä ja klo 14-17 välillä.

Iltatorit

Kaupungissa on iltatori kolmessa eri paikassa. Suurimmat ovat Soi 74 Night Market ja Grand Plazan Night Market. Hotelli City Beachin takana Soi Kamnoet Withillä on kolmas kadunpätkä iltaisin kauppapaikkana. Grand Plazan iltatori on tiistaisin suljettu.

Näissä kauppapaikoissa on kaikennäköistä ostettavaa taivaan ja maan väliltä sekä myös laadukkaita ruokaravintoloita.

Käteinen raha ja valuutan vaihto

Yleisimmillä luottokorteilla kuten Visa ja MasterCard voi nostaa käteistä bahteina Visatunnuksin varustetuista ATM – automaateista eri puolilla kaupunkia.

HUOM!  Joissakin käteisautomaateissa on käytetty ns skimmauslaitetta, jolla kortin tietoja kopioidaan. Pyri nostamaan käteistä automaateista, jotka ovat mahdollisimman valvotulla paikalla ja peitä näppäimistö syöttäessäsi pin-koodia.

Valuuttaa voi vaihtaa pankeissa ja erillisissä rahanvaihtopisteissä ”Money Exchange”. Pankit haluavat yleensä nähdä passin vaihtotilanteessa.

Immigration eli ulkomaalaisviranomainen

Hua Hin Immigrationin virallinen osoite on Petchkasem Road Soi 35, mutta se on sellaisessa lenkissä johon pääsee soi 35:ltä, mutta se on oikeasti Soi 19 päässä, kun käännytään oikealle kohti etelää. Avoinna arkisin klo 8.30–15.30.

Immigration on avannut palvelupisteen myös Bluport -kauppakeskuksen alimmassa kerroksessa Petshkasem Roadilla. Siellä voi hoitaa mm. 24 tunnin ilmoittautumiset ja 90 päivän ilmoittautumiset.

Tietoa viisumiasioista ja maassa oleskelusta saat esimerkiksi Thaimaan Helsingin suurlähetystöstä www2.thaiembassy.fi sekä osoitteesta http://www.thaimaa.fi/opas/passi-viisumi/

Oleskeluun liittyvää lisäinformaatiota löytyy myös näiltä sivuilta kohdassa ”Turistijuristi”.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s