Liikkuminen

Liikkuminen

Lue lisää liikkumisesta Hua Hinissa

Julkista liikennettä hoitavat vihreät lavataksit – song thaewit – jotka liikennöivät Lentokentän ja Takiapin päätepysäkeiden välillä pääosin Petchkasem Roadia pitkin klo 7-21 välillä. Niihin voi nousta missä vain ja ne pysähtyvät matkustajan halutessa pois. Matka maksetaan kuljettajalle pois lähtiessä. Keväällä 2015 matkan hinta keskustassa matkan pituudesta riippumatta oli 10 bahtia. Illalla klo 19 eteenpäin matkan hinta on puolitoistakertainen. Lavatakseissa on yleensä hinnasto nähtävillä pidempiä matkoja varten.

Kaupungin keskustassa voi liikkua myös 10 bahtin hinnalla ”Surround City” lavatakseilla, jotka ovat valkoisia ja mainittu nimi on kirjoitettu punaiselle pohjalle auton konepeltiin. Reitti ajataan sekä myötä- että vastapäivään seuraavasti: Market Village – soi 94 – Liab Tang Rod Fai Rd (Rautatieaseman editse) – Kangklong Rd (Canal Road) – soi 56 – Naebkehard Rd – Chomsin Rd – Petchkasem Rd – Market Village.

Valkoiset lavataksit ajavat noin tunnin välein arkisin ja 40 min. välein viikonloppuisin kumpaankiin suuntaan reitillä Rautatieasema – Floating Market (soi 112) – Wat Huay Mongkol kello 08.00 ja 19.00 välillä. Lavatakseissa reitti on kirjoitettu auton sivuihin sinisellä värillä.

Mopotaksit, tuk-tukit ja taksit ovat myös käteviä liikkumisvälineitä. Hinta riippuu ajettavasta matkasta ja se kannattaa neuvotella aina etukäteen. Mopotaksin tunnistaa värikkäästä liivistä, joka kuskilla on yllään.

Mopon vuokraamiseen tarvitaan passi, jonka valokuvasivusta vuokraaja ottaa kopion.  Auton vuokraamiseen tarvitaan passin lisäksi ajokortti ja kansainvälinen ajokortti. Jos haluaa ajaa autolla Thaimaassa yli 3 kk, pitää suorittaa paikallinen ajokortti.

Polkupyörä on myös kätevä tapa liikkua, kunhan muistaa, että liikennesääntöjä tässä maassa tulkitaan väljästi ja suuripiirteisesti. Ellei halua investoida omaan polkupyörään, niitä voi myös vuokrata. Vuokraamoja löytyy esimerkiksi Wichai Bike for Rent, Damnerkasem Rd (katu joka tulee rautatieasemalta alas kohti rantaa). Vuokraamo on kadun alapäässä oikealla puolella, vinottain vastapäätä Turistipoliisin toimistoa. Puh. 089-0092587. Toinen vuokraamo on T&D Bikes, 69 Naebkehardt Road (Kellotornilta 150m eteenpäin).Puh. 08991 41636. Pyörävuokraamo Velo Hua Hin  sijaitsee osoitteessa 123/51 Hua Tanun Rd (entinen Takiapi Rd) keskustasta tullessa vasemmalla puolella, heti Cikada marketin/markkinapaikan jälkeen. http://www.velothailand.com

Hinnat vaihtelevat pyörän ja vuokra-ajan pituuden mukaan. Päivähinnat 100-200 bahtia alkaen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s