Matkamotoristien reissu Petchaburiin 21.2.

Päiväreissu, lähtö Grand Plazalta klo 9.00, paluu n. 17.00, kohteena Khao Wang, kuninkaan kesäpalatsi, johon nousu kävellen tai kaapelivaunulla. Tervetuloa.

Mainokset

Maanantain aamukahvit 18.2.

Maanantaikaffeetilaisuuteemme Varikolle 18.2. on lupautunut tulemaan paikallinen lakimies khun Tom, joka on monivuotinen tuttavamme ja joka on auttanut monia suomalaisia Hua Hinissa erilaisissa asioissa. Hän tulee paikalle klo 10 esittäytymään ja kertomaan joitakin ajankohtaisia asioita ja varmasti vastailee mielellään kysymyksiinne. Mielellään ilmoittautuminen tämän alareunan täpistä, jotta osaamme varautua riittävillä eväillä.

Thairuokakurssi 3 torstaina 21.2.

Seuraava Thairuokakurssi on torstaina 21.2. klo 10 Varikolla. Ilmoittaudu (nimi + puhelinnumero) viimeistään ma 18.2.   Ne jotka varaavat kurssin ja joutuvat perumaan sen esteen takia, tekevät sen 2 vuorokautta ennen, että Noi osaa ostaa oikean määrän raaka-aineita.  Noin Puh: 0989953790.

🐷
Terveisin NOI!!

Aamukahville myös keskiviikkoisin!

Tervetuloa joka KESKIVIIKKO klo 10:oo aamukahville! Tarjolla on kahvia, kinkkuleipiä ja lättyjä hillon kera.

Toivoo NOI

Kirjallisuuspiiri kokoontuu ke 20.2.

Kirjallisuuspiiri kokoontuu seuraavan kerran Varikolla ke 20.2. klo 10, koska edellisellä viikolla on samaan aikaan Ayuttayan reissu. Teemana on suomalainen dekkarikirjallisuus ja ”Tämä päivä jää historiaan”.

Tervetuloa mukaan!  t. Pekka Heikkinen

Hallituksen päätöksiä

Hallitus päätti kokouksessaan 5.2. seuraavaa.
Puheenjohtajana jatkaa Hilkka Marjakaarto, sihteerinä toimii Annukka Kurula, varapuheenjohtajina Pekka Veneskoski ja Osmo Kilpivaara ja kalustovastaavana Veijo Vikström.
Vahvistettiin jo maksettu 30.000 THB kuluerä, jolla rahoitettiin bussin vuokra jäsenmatkalle Aytthayaan.
Päätettiin maksaa Varikon tiskipöytien jäte erottelijat ja niiden asennukset ja hankkia uusi kahvinkeitin rikkoutuneen tilalle
Vahvistettiin jo aikaiseman hallituksen aikana tehty periaate, että Pekka V ja Annukka hoitavat hallituksen päätöksistä tiedottamisen.

Päätettiin lisäksi perustaa työryhmä kehittämään yhdistyksen kotisivuja, viestintää ja muuta tietoteknistä osaa toiminnasta. mukaan kutsutaan ainakin Lasse Laaksonen, Antti P, Annukka ja jos jäsenistöstä löytyy muita asiaa osaavia, tervetuloa kaikki muutkin mukaan. Uusia ideoita tarvitaan. Ilmoittautukaa Annukalle.

Vuosikokous 1.2.2019

Vuosikokouksen aluksi ennen työjärjestyksen hyväksymistä käsiteltiin kaksi asiaa: Annukka Kurula esitteli 10-vuotishistoriikin luonnosta referoiden. Historiikki julkaistaan kotisivuilla kahden viikon kuluttua. Pekka Heikkiselle hyväksyttiin kunniajäsenyys n:o 2. ansiokkaasta työstä yhdistyksen hyväksi. Pj Hilkka Marjakaarto luovutti kunniakirjan ja Anneli Qvist ojensi ruusun Pekalle.

Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin  vastuuvapaus  hallitukselle ja muille vastuuhenkilöille.  Samoin vahvistettiin vuoden 2019 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio.  Jäsenmaksu säilyy ennallaan.

Hallituksen jäseniksi valittiin:  Osmo Kilpivaara, Anneli Qvist, Veijo Vikström, Hilkka Marjakaarto, Pekka Veneskoski, Airi Kamunen, Annukka Kurula ja Pekka Heikkinen ja varajäseniksi Seppo Tikkala ja Pertti Ruuskanen.

Viikkomessu su 10.2. klo 16

Viikkomessu jälleen sunnuntaina 6. helmikuuta klo 16 Theresa Hallissa. Tervetuloa!

Karaoke- ja tanssiharrastajat koolle

Karaoke- ja tanssiharrastajien seuraava kokous on Varikolla maanantaina 11.2. klo 12.15 alkaen. Tervetuloa kokoukseen ja sitä ennen maanantaikahville!

yhteenveto Immigrationin esityksestä infotilaisuudessa

Tässä vielä lyhyt yhteenveto infotilaisuudessa esitetystä

Ensin ilmoittautumisesta

  1. Immigration Act nimisen lain mukaan jokainen asunnon omistaja on velvollinen ilmoittamaan asuntoon tulleet ulkomaalaiset 24 tunnin kuluessa Immigrationiin. Tästä ei ole poikkeuksia.
  2. Jokainen ulkomaalainen on velvollinen ilmoittautumaan itse asuinpaikkansa Immigrationiin 24 tunnissa maahantulosta. Tästä on lain nojalla määrätty poikkeukseksi, ettei ulkomaalaisen, joka on tullut ilman viisumia tai turistiviisumilla, tarvitse tehdä ilmoitusta.
  3. Aika yksinkertainen ja selkeä sääntö. Tarvittavat asiakirjat vaihtelevat ja riippuvat sitten paikasta ja papereista. Joka tapauksessa tarvitaan passi, viisumi, maahantulokortti, asunnon blue book tai muu luotettava selvitys osoitteesta, täytetty lomake, jäljennökset edellisistä ja asunnon omistajan ID kortin tai pasin jäljennös.

Toisena viisumeista ja niiden oleskeluluvista ja niihin saatavista jatkoista

  1. Suomalaiset, kuten monen muunkin maan kansalaiset voivat matkustaa Thaimaahan ilman viisumia tourist visa exemptionin nojalla. Silloin saa maahan tullessa 30 päivän oleskeluoikeuden leimalla passiin. Lisäaikaa suomalaiset voivat sitten hakea 30 päivää Immigrationista 1900 THB maksulla ilman mitään lisäselvityksiä. Joidenkin maiden, kuten Venäjän kansalaisilla on mahdollisuus vain 7 vuorokauden lisäaikaan. Lentäen voi tulla maahan rajoittamattomasti ja joka kerta saa 30 päivän oleskeluoikeuden ja siihen voi aina hakea 30 päivää lisää. Maarajalla saa saman 30 päivää, mutta se on rajoitettu kahteen kertaan kalenterivuodessa. Lentäen ongema voi tulla, kun passi on täynnä jatkuvia exemption leimoja. Ensin rajalla huomautetaan ja merkintä tehdään tietokantaan ja seuraavalla kerralla maahantulo kielletään.
  2. Turistiviisumi haetaan Thaimaan ulkopuolelta etukäteen ja sillä maahan tullessa saa 60 päivän oleskeluoikeuden, johon voi samoin kuin edellä, hakea 30 päivän extensionin immigrationista.
  3. Kolmantena mahdollisuutena on non immigrant O viisumi. Se haetaan myös Thaimaan ulkopuolelta ja sillä saa 90 päivän oleskeluoikeuden, johon ilman dokumentteja voi hakea 7 päivää lisää ja 60 päivää thai puolison luona vierailuun ja ns. eläkeläisenä 1 vuoden extensionin. Edellytyksenä on, että puolisolla on OA viisumi tai sen nojalla annettu jatkoaika. Hakijalla pitää olla englanninkielinen avioliittotodistus suomesta ja siitä saatu Suomen suurlähetystön leimmama oikeaksi todistettu jäljennös. Extension maksaa 1900 THB
  4. Non immigrant OA viisumi eli ns. eläkeläisviisumi haetaan Thaimaan ulkopuolelta ja se on vuoden voimassa. Kun sillä tulee maahan, saa aina viisumin voimassaoloaikana vuoden oleskeluleiman eli jos tulee maahan vuoden viisumin loppupäivinä, saa oleskelua vuoden, mutta jos sitten poistuu maasta ja palaa viisumin voimassaolon jälkeen, mutta oleskeluoikeuden aikana, on oltava re entrylupa, jolloin saa tullessaan oleskeluoikeuden samaan päivään saakka kuin se oli jo aikaisemmin. Ellei ole re entrylupaa, saa vain 30 päivää eikä voi enää hakea vuoden oleskelulupaa, vaan on ensin käytävä ulkomailla hakemassa viisumi.
  5. Jos tulee maahan OA viisumilla, voi myöhemmin vaihtaa sen O extensioniin, jolloin puolisoista toinen hakee OA oleskeluluvan osoittamalla säädetyt tulot tai talletuksen ja toinen hakee aina O oleskeluluvan perheenjäsenenä eikä tarvitse tulo tai rahatodistusta lainkaan.
  6. Maassa voi elää vuosikausia käymättä Suomessa hakemalla vuosittain uuden extensionin vuodeksi kerrallaan.
  7. OA extensioniin eli oleskeluluvan jatkamiseen on tulossa isoja muutoksia. Jos haku perustuu tuloihin, on niiden oltava 65.000 THB nettona ja siitä on esitettävä eläkeyhtiön todistus, jonka Suomen suurlähetystö Bangkokissa on todistanut oikeaksi tai vuoden ajalta pankkitili, josta näkyy, että omalle thai pankkitilille on tullut jokaisena kuukautena suoraan suomalaiselta eläkeyhtiöltä 65.000 THB eläke. Jos hakemus perustuu talletukseen, on tulevaisuudessa osoitettava, että on thaimaalaisessa pankissa tilillä 800.000 THB kaksi kuukautta ennen hakemista ja kolme kuukautta sen jälkeen ja sitten 400.000 aina 3 kuukauden välein, kunnes taas 2 kuukautta ennen seuraavaa hakemusta sen on oltava 800.000 THB

Asiakirjat, joita extensionia haettaessa vaaditaan ovat turistiviisuissa ja ilman viisumia hakemus TM7 lomake, kopio passista, valokuva, 1900 THB, selvitys osoitteesta, eläkeläisviisumissa 50 vuoden ikä, paperit samat kuin edellä ja lisänä selvitys tuloista tai rahatalletuksesta eli pankin kirje ja kopio pankkikirjasta, seuraavan perheenjäsenen extension O, hakemus, passikopio, 1900 THB, valokuva, avioliittotodistus, osoitelesvitys, esim blue book.

Tarkempia ohjeita voi aina kysyä Pekka Veneskoskelta tai suoraan Immigrationista.