Historiaa

Hua Hiniin on perustettu 11.1.2009 suomalaisille yhdistys.

Yhdistysksen tarkoituksena on auttaa, ohjata ja valistaa Hua Hinissa ja sen lähialueella oleskelevia ja asuvia suomalaisia ja heidän perheenjäseniä kaikissa Thaimaassa asumiseen ja elämiseen liittyvissä asioissa sekä parantaa jäsentensä viihtyvyytä Thaimaassa.

Lue lisää kohdasta ”Liity jäseneksi”

Tapahtumat

 

Anssi Ollikkalan pitämä historiikki HHSSY:n 5-vuotis juhlakokouksessa 11.1.2014 Navy Phirom hotellissa

Hua Hinin seudun suomalaiset täyttää tänään viisi vuotta

 Ennen perustamista

 Tätä edelsi vuoden 2008 alussa Pekka Heikkisen ja Anssi Ollikkalan välinen vuoropuhelu, jossa Purje-Pekka ehdotti pienen kirjaston perustamista johon Anssi totesi, että eikö me voitaisi saman tien perustaa tänne suomalainen yhdistys.

 Kesätauon jälkeen vapaaehtoisiksi ilmottautuneista kutsuttiin Suomiseuran suunnittelutoimikunta koolle. Se kokoontui neljä kertaa. Suunnittelutoimikunta päätti perustaa yhdistyksen ja kutsua suomalaisia sen perustavaan kokoukseen 11.1.2009. Kutsu perustavaan kokoukseen tiedotettiin laajasti.

Yhdistys perustetaan 11.1.2009

 Tässä kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen nimeksi Hua Hinin seudun suomalaiset ja allekirjoitettiin perustamisasiakirja sekä hyväksyttiin säännöt.

 Vielä saman kuukauden aikana 20. tammikuuta v. 2009 yhdistyksemme hyväksyttiin maailman laajuisen Suomi-Seura r.y.:n jäsenjärjestöksi. Yhdistyksemme on oikeutettu lähettämään äänivaltaisen edustajamme ulkosuomalaisparlamentin istuntoon.

 Sääntöjemme mukaisesti autamme, ohjaamme ja valistamme alueellamme asuvia suomalaisia ja heidän perheensä jäseniä kaikissa asumiseen ja elämiseen liittyvissä asioissa.

Perustamisasiakirjan allekirjoitti ja liittyi jäseniksi myös muutama Pattaya-Suomiseuran jäsen. Me saimme heiltä muutakin monipuolista tukea.

 Vuokratilat ja kirjasto

Kirjasto toimi aluksi Qvisteillä yhdistyksemme jäsenen kotona kunnes perustamisvuoden syksyllä vuokrasimme omat tilat. Vuokratilamme ovat olleet Hua Hinissä Suomitalossa, Grand Sportissa ja nykyisessä Varikoksi nimetyssä huoneistossa. Kirjasto on ollut ahkerassa käytössä sen alusta lähtien. Lainausmäärät ovat kasvaneet alun runsaasta kahdesta sadasta yli tuhanteen vuotta kohti. Nidosmäärä on jo yli 2000 kpl ja DVD elokuviakin on jo noin 100.

 Jäsenistö

Seuramme jäsenistö koostuu varsinaisista- ja kannattajajäsenistä. Varsinaisten jäsenten määrä on vuosittain tasaisesti kasvanut alun vajaasta 200 noin 250 jäseneen. Kannattajajäseninä on neljä yritystä. On ollut ilahduttavaa havaita, miten jäsenistö on ottanut yhdistyksemme omakseen. Tavallisimmin tilaisuuksiimme osallistutaan hyvin runsaslukuisesti.

 Monipuolista toimintaa

 Yhdistyksemme on vuosittain järjestänyt alueellaan hyvin monipuolista toimintaa. Toiminnasta mainittakoon ns. kalenterin mukainen toiminta, kuten esim. isänpäivä ja itsenäisyyspäiväjuhla sekä myös jäsenille ilmainen puurojuhla l. pikkujoulujuhla ja yhteistyössä evankelisen kirkon kanssa järjestetty joulujumalanpalvelus, johon kuului kauneimmat joululaulut-tilaisuus. Viimeksikin oli Hiltonin kaksi salia aivan tupaten täynnä suomalaisia hiljentymässä joulun viettoon. Tilaisuudessa oli arviolta 200 henkeä.

 On järjestetty tiedotustilaisuuksia ajankohtaisista aiheista, matkoja Bangkokin suurlähetystöön moniin äänestystilaisuuksiin ja saman tien kävi yksi bussilastillinen matkalla Koratissa saakka.

Monista konserttimatkoista mainittakoon mm. Bangkokin Mahidol-yliopistossa olleet sinfoniakonsertit. Viiden vuoden aikana on HHSS tehnyt matkoja lähikaupunkeihin ja tärkeimpiin turistikohteisiin ja ollut Pattaya Suomi-Seuran vieraana sekä pelannut heitä vastaan pari ystävyysottelua golfia.

 Viikko-ohjelman mukaisesti maanantaista lauantaihin (katso Varikon ilmoitustaululta) on pidetty thai- ja englannin kielen tunteja, harrastettu kuntoliikuntaa, pelattu petankkia, keilailtu ja tutustuttu lähiympäristöön sekä kävellen että pyöräillen. On maanantain kahvitilaisuuksia, tiistain keittopäiviä ja lauantaisaunaa. Uusimpina aloitti sukututkimuspiiri tutkimaan omaa sukua ja matkamotoristit vuorostaan Hua Hinin ympäristöä laajemmin. Tämän monipuolisen toiminnan tarjoaminen on vaatinut paljon suunnittelua ja aikaa erityisesti hallitukselta ja ryhmien vetäjiltä.

 Kiitos hallituksille! Kiitos ryhmien vetäjille!

 Kotisivut

 Kotisivujemme käynnistymisongelmien jälkeen vpj Juha Hallenberg paneutui niiden suunnitteluun ja teki niistä hyvin toimivat. Nyt jo on saavutettu yli 58 tuhannen kävijämäärä vuodessa. Kotisivuja täydentää vpj Antti Penttilän laaja kuvakokoelma. Kuvia on katsottu keskimäärin 300 kertaa kuvaa kohti.

 Kiitos Juha! Kiitos Antti!

 Muu tiedotustoiminta

 Jäsenistöä on pyritty pitämään ajan tasalla myös runsaalla sähköpostitiedottamisella. Lukuisten lehtijuttujen lisäksi Yle on tehnyt muutamia Tv-  ja radiohaastatteluja, jotka ovat edelleen katseltavissa ja kuunneltavissa kotisivuiltamme www.huahininseudunsuomalaiset.fi.

 Kirjanpito

Kiitokseni haluan antaa myös Airi Kamuselle siitä, että hän on pitänyt hyvää huolta yhdistyksemme rahavaroista ja hoitanut kirjanpidon ammattilaisen tarkasti.

 Kiitos Airi!

 Naisjaosto

 Meillä on tänään myös toinen juhlan aihe. Naistoimikunta aloitti vuotta myöhemmin ja täyttää tänään neljä vuotta. Naisjaos on yhdistyksemme sihteerin Annelin johdolla ollut aktiivisesti mukana aina kun juhlia tai muuta toimintaa on järjestetty.

 Kiitos Anneli ja koko naisjaosto!

Samalla haluan myös omasta puolestani kiittää koko aktiivista jäsenkuntaamme niistä monista aloitteista ja ideoista joita olemme saaneet toimintamme tukemiseksi ja edelleen kehittämiseksi.

Onnea ja menestystä toivottaen!

Advertisement