Huan Hin tilanne…ja vähän muutakin

Ei tämä nyt kauheen hyvältä näytä, kaikki luvut ovat menossa ihan väärään suuntaan mutta toivotaan parempaa aikaa ja myös turismin aukeamista, saataisiin myös toimintaamme syksyllä virkistettyä.
Nyt myös Hua Hin on dark red zonella, mikä tarkoittaa, että provinssien välisille matkailuille maan sisällä on asetettu rajoituksia ja karanteeneja. Myös Phuket on sulkenut rajansa, niimpä sinne ”sand box” alueelle ei voi mennä muista provinsseista. En ole ihan varma voiko sieltä lähteä muihin provinsseihin.
Bangkokin karanteenin kautta tänne edelleen pääsee.
Samaan aikaa Hua Hin kuvernöörimme ilmoitti eilen, että tavoite lokakuussa tapahtuvaan Hua Hin aukaisuun turisteille on voimassa. Tosin tavoite edellyttää 70 % rokote kattavuutta. Nyt olemme lukemassa 20%.
Minun oma eka piikki tapahtunee syyskuussa. Kiirettä siis pitää mutta nyt on havaittavissa selkeää kasvua rokotteiden saatavuudessa.
Toistaiseksi Hua Hin alueella on kaikki baarit, pubit, ravintolat, julkiset paikat, kuntoilusalit….suljettuja mutta nautitaan elosta niin kauan kun terveyttä riittää. Kävin aamu-uinnilla altaassani, lämpö 31 ja aurinko paistaa.

Koko THAIMAA, UUSIN TILASTO TÄNÄÄN:
SATURDAY: 21,838 new cases & 213,444 patients in care. 78,773 are in hospitals & 134,671 are elsewhere. 5,159 patients are in a serious condition and 1,060 are on ventilators.

Terv. Pertti

Advertisement

One response to “Huan Hin tilanne…ja vähän muutakin

  1. Pekka Veneskoski

    Hua Hin on vaihdellut meidänkin siellä ollessa tummanpunaisesta punaiseen ja oranssiin ja taas takaisin. Parin viikon välein tautitapausten liukumäärää tarkastellaan ja päätetään rajoituksista. Phuketin sandbox jatkuu edelleen ja vastaavia projekteja suunnitellaan muuallekin. Phuket on suljettu muista provinsseista tulevilta, lähinnä siis thaituristeilta. Sinne siis pääsee ilman karanteenia ulkomailta ja sieltä sitten edelleen muualle.. Edelleen on voimassa suunnitelma maan rajojen avaamiselle kokonaan rokotetuille ihmisille lokakuussa ja Hua Hin recharge suunnitelman mukaan joka tapauksessa Hua Hinin pitäisi aueta lokakuussa. Valitettavasti kaikki rokotusprojektit ovat pahasti myöhässä, mutta tällä hetkellä etenevät ja tarkoitus on saavuttaa vaadittu 70 prosentin raja myös Phuketin ulkopuolella lokakuuhun mennessä. Hua Hinissa olevien suomalaisten suurin joukko saa rokotusaikansa 9.8. rokotettavan ryhmän jälkeen. Provinssien välisessä liikenteessä on jo pitkään ollut erilaisia rajoituksia. Kun jokin aika sitten menimme Lantalle Hua Hinista, piti ennen matkaa hakea negatiivinen koronatesti. Silloin Lanta oli keltainen ja Hua Hin punainen. Ennusteiden mukaan nykyrajoituksilla ja rokotustahdilla käänne parempaan tapahtuisi elokuun puolenvälin jälkeen. Ei siis kannata heittää kaikkea toivoaan tulevasta kaudesta. Me palaamme kotiin Hua Hiniin syksymmällä, kunhan ensin saadaan toinenkin Modernapiikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s